5 féle kriptopénz váltható készpénzre a horvát postákon

spot_img

Felháborítóan progresszív fejlesztést leplezett le a Horvát Posta egy weboldalán megjelent sajtóközleményben. A turizmus támogatására szánt, de helyieknek is ajánlott szolgáltatás a postákon kínál kriptopénz váltást, egy QR kód leolvasása után kunát kapunk kézhez a helyszínen.

Egyelőre Bitcoin, Ethereum, Stellar, XRP és EOS használata lehetséges, a váltás menete pedig az ATM-eknél megismerthez hasonló, az ügyfél a postán nyomtatvány leadásával indítja a váltást, majd leolvastatnak vele egy QR kódot (és nyilván rá kell nyomnia a küldés gombra a tárcájából), majd a kezébe nyomják a friss ropogós kunákat, amiből már lehet is menni beszlopálni a kötelező Ožujskókat.

A sajtóközleményben megjelent kép a méretét leszámítva egész profi, és az is kiderül belőle, hogy a célcsoportot főleg az országba érkező turisták jelentik, akik így pénzváltás és ATM-es felvétel helyett a kriptóikat költhetik. A szolgáltatást a posta számára az országban öt éve működő váltó, az Electrocoin végzi, nyilván nem ingyen. Az itthoni kriptós ATM-ekben 5% körül alakul a szolgáltatók jutaléka, meglepne, ha a horvát postákon ennél kevesebb lenne.

A Hrvatska pošta ugyan 1016 fiókkal rendelkezik szerte az országban, de ezek körül egyelőre csak három zadari postán érhető az új szolgáltatás. Ha tartósan igény mutatkozik a kriptós váltásra, főleg idegenforgalmi szempontból fontos városokban fogják egyre több helyen elérhetővé tenni. A fejlesztés a Hrvatska pošta látványos megújulásának része.

Ha olvasóink közül bárki Zadarban jár a napokban, a három kriptós postát a Škožići Benje 1, Josip Juraj Strossmayera 8 és Akcije Maslenica 1 szám alatt találja. Nagyon kíváncsiak lennénk a kitöltendő doksira (ügyfélazonosítás) és általában a váltás gördülékenységére.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img