A BitPay hamarosan ethereumot is elfogad

Megosztom

Twitteren és sajtóközleményben jelentette a világ vezető kriptós fizetési szolgáltatói közé tartozó Bitpay, hogy platformján a bitcoin mellett hamarosan ethereum elfogadására is lehetőség nyílik.

A Bitpay megoldásával helyi és nemzetközi cégek, de akár állami szervek is fogadhatnak kriptopénzes tranzakciókat. Egészen pontosan arról van szó, hogy a Bitpay megtartja a vásárló által küldött kriptopénzt, vállalja a rizikót, hogy esetleg valami probléma lesz a tranzakcióval. Az üzlet közvetlenül fiatot kap, így nem kell átváltással, a kriptopénzes bevétel könyvelésével szenvedniük. A Bitpay 1%-ért dolgozik, minden egyes tranzakción ennyi haszna van. Ez soknak tűnhet, de még mindig legalább 50%-os csökkenést jelent az elfogadóhelyek számára a Visa/Mastercard legalább 2%-ához képest.

https://twitter.com/BitPay/status/1173699179576795138

A hírrel kapcsolatban Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója lelkesnek tűnik, szerinte a BitPay megoldása lehetőségek egész tárházát nyitja meg az ökoszisztéma számára. A nemzetközi fizetési rendszerekbe történő integrációval az ETH továbbra is vezető szerepet tölt be a kriptopénzek adopcióját tekintve. A kriptós közösség általános kritikája a Bitpay-jel szemben az, hogy ez valójában nem is kriptós fizetés, hiszen a BitPay dollárt küld a partnereinek, míg ő maga 1% pluszban megtartja a felhasználók kriptopénzét. A működéséhez ráadásul értékesítenie is kell ezeket, amellyel folyamatos eladói nyomást helyezhet az árfolyamokra.

Ha a Bitpay megoldásával az üzletek el tudnak fogadni Ethereumot, akkor következő lépésként adja magát, hogy a legnépszerűbb ethereum tokenek is bekerüljenek a kínálatba. A cég tárcájával ráadásul, habár egyelőre csak bitcoin és bitcoin cash szerepel a weboldal képein, lehetőség nyílik közvetlen ajándékkártyák (Spotify, Uber, Nike, Amazon, Whole Foods, stb) vásárlására is, amelyek segítségével szintén fiatra váltás nélkül használhatók kriptopénzeink a való világban.

A BitPay az egyik legsikeresebb kriptós startupok egyike, 2013-ben 5 millió, majd 2014-ben 30 millió dollár kockázati tőkét vontak be a fejlesztésre és terjeszkedésre. Napjainkban 200 országban vannak jelen.

Bitpay CEO: Öt évre vagyunk a mainstream elterjedtségtől

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel