A böngésző kiegészítések is veszélyt jelenthetnek kriptopénzeinkre

spot_img

Se szeri, se száma a kriptopénz lopási technikáknak, legyen szó hackelésről, vagy akár fizikai kényszerítésről. Mi is gyakran beszámoltunk az elmúlt másfél év során kriptopénztőzsdék, és egyéb, kriptopénzekhez kötődő eszközök feltöréséről, kriptopénzek egyéb eltulajdonításairól.

A kétfaktoros azonosítást már alapvetésként kezelik a legtöbben ezen a területen – nagyon helyesen -, de ezen túl még számos részeltre kell odafigyelnie minden kriptopénz-tulajdonosnak a megfelelően erős jelszótól kezdve a tőzsdékről való kiutaláson át egészen hardware tárcánk megfelelő őrzéséig.

A Binance nem hagyja annyiban a hackelési kísérletet

Most azonban egy újabb – sokadik – potenciális veszélyforrásra hívta fel a figyelmet egy rigai konferencia előadója, ez nem más, mint a böngésző kiegészítések. Szinte mindenki használ valamilyen böngésző kiegészítést, számos különböző célt szolgálhatnak, vannak VPN-t szolgáltatók, jelszavaink kezelésében segítők, egy adott oldal meta-adatait SEO szempontból vizsgálók, vagy éppenséggel kriptopénz-bányász kódok működését gátlók.

A vonatkozó előadás a videó 32-ik percétől kezdődik.

Újraindult a kereskedés a Cryptopia-n

Ez mind szép, és jó, azonban mint kiderült, vannak olyan böngésző kiegészítők, amik az ígért célt valóban teljesítik, pontosabban szolgáltatáják, emellett azonban böngészési előzményeinket is elküldik az alkotókhoz, ezzel nem kevés értékes – és kriptopénzeinkre potenciálisan veszélyes – információhoz juttatva őket.

Milliárd dolláros piaccá válik a kriptopénzek biztosítása

A megoldás, pontosabban az elkerülés módja az, hogy alaposan megválogatjuk, hogy milyen böngésző kiegészítést használunk, és pontosan miért, át kell gondolnunk, hogy valóban indokolt-e a telepítése.

Ha úgy látjuk, hogy valóban szükségünk van rá, akkor végezzünk egy alapos keresést, nézzük meg, hogy milyen értékeléseket kapunk, legfőképp pedig nézzük meg, hogy mit mondtak róla mások, érkezett-e valamilyen negatív kritika, netán lopási kísérletre utaló beszámoló.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img