Milliárd dolláros piaccá válik a kriptopénzek biztosítása

spot_img

Gyakran hasonlítják a kriptopénzek térnyerését támogató szolgáltatókat az aranyláz idején a szerencsevadászoknak felszerelést áruló kereskedőkhöz. A piac minden ciklusában jól keresnek a tőzsdék, a tárca hardverek gyártói és persze a befektetési lehetőséget kínáló alapok is. Ezeknek a szolgáltatóknak a technológiából adódó veszélyekkel is számolniuk kell, az utóbbi időszak legnagyobb visszahangot kiváltó esete például a Binance tőzsde hackje volt, mely során negyvenmillió dollárnyi bitcoint sikerült ismeretlenek megfújniuk az ügyfelektől.

A Binance a beszedett kereskedési díjak tíz százalékát rakja félre saját SAFU biztosítási alapjába, melyből mindenkit kártalanítottak. A bitcoinnal és kriptopénzekkel foglalkozó befektetési alapoknak azonban meg kell felelniük a szabályoznásnak, biztosítást kell kötniük, mely lopás esetén fedezi az ügyfelek kárát.

A Forbes tegnapi cikkében a kriptós biztosítások irányába mozgó hagyományos biztosítókról írnak, akik komoly potenciált látnak a területben. A kriptopénzek piacának kapitalizációja épp 300 milliárd dollár körül alakul, jelenleg ebből mindössze egymilliárdot védenek összesen biztosítással. A cikk felsorolja a legnagyobb szereplőket, akik a két éve még egyáltalán nem szereplő kriptopénz biztosítási piacról idén már 200-500 millió dolláros bevételre azért szert tesznek:

  • Lloyd’s of London: A 17. század óta működő biztosítási piactér, ahol hagyományosan egzotikus eszközök biztosítására tudtak összeállni az egyes szolgáltatók. Napjainkban évi 45 milliárd dolláros forgalmat bonyolítanak, és részt vettek a lent linkelt Coinbase belsős biztosító kidolgozásában és üzemeltetésében, valamint a BitGo nevű letétkezelő 100 millió dolláros biztosítását is náluk kötötték meg.
  • A svájci Chubb, az USA legnagyobb kereskedelmi biztosítója a Geminivel, és olyan hagyományos befektetési szolgáltatókal, mint a Fidelity, Anchorage és Kingdom Trust dolgozik együtt.
  • A két éves Coalition, mely kifejezetten a “cyber kockázatra” szakosodott, 500 kriptós céget  – köztük tőzsdéket is – tudhat az ügyfelei között.

A Forbes által kérdezett források szerint meg az USA-ban a legnagyobb probléma az államok eltérő szabályozása, ennek ellenére a következő évtizedben erős növekedésre és sokmilliárd dolláros éves bevételre számítanak csak a szolgáltatók által a biztosítóknak fizetett éves díjakból.

Saját biztosítót indíthat a Coinbase

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img