Saját biztosítót indíthat a Coinbase

spot_img

Az amerikai Coinbase a világ legnagyobb kriptopénz brókere, melynek weboldalát 2019 júniusában 36.5 millió alkalommal látogatták a befektetők. A 2017 végi piaci csúcs során 25 milliárd dollárnyi (7200 milliárd forint) kriptopénzt tároltak a Coinbase tárcáiban, mely még akkor is óriási rizikót jelentett számukra, ha az ügyfelek pénzének mindössze 2%-át tartják hot walletekben, azaz interneten hozzáférhető tárcákban.

Nagyon érdekes bejegyzésbe futottunk a Coindesk jóvoltából a Coinbase biztosítói terveiről, mely megoldást adhat nem csak az amerikai bróker, de a világ minden szabályozott kriptós szolgáltatója számára arra a problémára, hogy “biztosításként” jelenleg kriptopénzt raknak félre, melyből egy hack vagy más lopás esetén kártalanítani tudják a károsultakat.

A Coinbase az biztosítási óriás Aon segítségével saját, szabályozott, „zárt” biztosítót indíthat a közeljövőben. A zárt biztosítók célja kizárólag azon vállalkozások kockázatainak biztosítása, amelyeknek a tulajdonát képezik. A cikk szerint az USA 500 legnagyobb árbevételű részvénytársasága (Fortune 500) közül szinte mindegyik hasonló, zárt biztosítóval rendelkezik.

A kriptótőzsdék és brókerek jelenleg a már fent említett önbiztosítást végzik, azaz elszeparálnak egy adag bitcoint vagy fiatot arra az esetre, ha kártalanítaniuk kell az ügyfeleiket. A Huobi 400 millió dollárnyi bitcoint rakott félre, a Kraken 100 millió körül jár. A legnagyobb valós forgalmú tőzsde, a Binance a jutalékokból befolyó jövedelmének 10%-át rakja féle a SAFU alapba, így a 2019 májusi hack során tőlük lenyúlt 40 millió dollárnyi bitcoint gond nélkül meg tudták téríteni a felhasználóik számára.

Érthető, ha a tőzsdék és brókerek ennél azért biztosabbra mennének. A mostanra teljes gőzzel futó letétkezelői szolgáltatásaik támogatásában is fontos szerepe lenne a hagyományos biztosítások elérhetőségének. Egy újabb lépés az új, mainstream befektetési eszközosztály kialakulásához vezető úton.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img