Electroneum: vége a mobilos bányászatnak

spot_img

Az Electroneum tokeneket korábban egy mobiltelefonos bányászászatot szimuláló alkalmazáson keresztül lehetett megszerezni, amivel szerencsésebb esetben, minden hónapban pár dolláros extra jövedelemre tehettek szert az azt telepítő felhasználók. Az ETN azonban a hétvégén egy váratlan húzással megszűntette ennek a lehetőségét. A bányászatra a jövőben csak a fejlesztők által jóváhagyott 25 szervezetnek lesz lehetősége.

A titokban végrehajtott hard forkot követő bejelentés szerint, a változtatás fő oka, hogy az Electroneumot megvédjék az 51%-os támadásoktól és a veszélyt jelentő szabad bányászat helyett, egy előre kijelölt, megbízható tagokból álló csoportra bízzák rá a tranzakciók hitelesítését. Hasonló elven tervezi működését a várhatóan jövőre induló Facebook Libra is, ami ugyancsak ismert brandek és pénzpiaci szereplők felügyelhetnek.

Kedd reggel a Libra is szóba került a MrCoin alapítójával készült interjúban, amit itt olvashatsz el. >>

Hogy az Electroneum esetén pontosan kik lesznek ezek, azt nem fogják nyilvánosságra hozni egészen addig, amíg a node-ok önmaguk úgy nem döntenek, hogy felfedik a kilétüket. Azt viszont elárulták, hogy akad köztük több “nagyon ismert” is és hogy többnyire nonprofit- és jótékonysági szervezetekről van szó.

A Electroneum “moderált blokklánca” gyorsabb tranzakciókra lesz képes, az ETN hodlerek számára pedig jó hír lehet, hogy a blokkjutalmak 75%-os csökkentésével mérséklődni fog a piacra kerülő új tokenek mennyisége, ami segíthet az árfolyam stabilizálódásában és erősödésében. Bár a különböző közösségi oldalakon nem örült mindenki a változtatásoknak, a túlnyomó többségében pozitív kommentek az Electroneum árában is tükröződtek, ami néhány nap alatt mintegy 40%-kal erősödött. A tokenek forint ellenében a MrCoin.eu weboldalán is megvásárolhatóak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img