Jön a Golden Cross?

spot_img

TradingShot vette észre, hogy a háromnapos grafikonon a Bitcoin a dollár ellenében egy golden cross-ra, vagyis aranykeresztre készül.

Az aranykeresztnek azt nevezik, amikor az 50 és a 200 napos mozgóátlag kereszteződésekor az 50 napos alulról keresztezi a 200 naposat. Az aranykereszt egy rendkívül bullish szignál, különösen hosszabb távon. Arra, hogy a mozgóátlag indikátorok ténylegesen keresztezzék egymást a háromnapos grafikonon még várnunk, a hét utolsó napjára kiderül hogy is állunk.

A kereskedő azt is észrevette, hogy 2016-ban egy hasonló esemény játszódott le: az akkori bullish ciklusban az árfolyam a 200 napos mozgóátlag alá ment, konszolidálódott, majd újra megérintette azt. Ezután következett az aranykereszt, ami egy újabb felfutás kezdetét jelentette a bullish ciklusban.

A szituáció most is szinte ugyanaz: tavaly novemberben a 200 napos mozgóátlag alá esett az árfolyam, 6500-ról kb. 3000-re. Februártól viszont magasabb aljakat ütött meg és elért kb. 14 000 –ig, ezzel együtt az 50 napos átlag is a 200-as közelébe került. Idővel kiderül.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img