Beaxy tőzsde: egy hónapja indult, itt áll most

spot_img

Egy hónapja indult el hivatalosan a Beaxy nevű kriptotőzsde. Bár ezt nem vallották be, de valószínűleg a Binance szabályozási problémái miatt magára hagyott amerikai ügyfelekre utaztak, amit komoly marketingkampánnyal támogattak meg. A híre már hozzánk is eljutott, a múltkor írtunk róla egy rövid ismertetőt. Lássuk, hogy mire jutottak az eltelt idő alatt.

  • Elkészült és működik az MVP, vagyis a Minimum Viable Product: egy tőzsde, a szükséges alapfunkciókkal. Fiat pénzt még nem tudunk beutalni, de BTC- , USDC- és egyéb párokban már bőszen kereskedhetünk. Elmondásuk szerint az USDT-t nem fogják támogatni.
  • Nagyjából 35,000 embert sikerült bevonzani. Regisztráláskor személyazonosítás szükséges, ráadásul egy mesterséges intelligencia által kezelt arcunkról készült videó is, ez visszatartó erő lehet a tömegek előtt. Volumenre lefordítva, a coingecko adata alapján nagyjából 200 000 dollárnyi kripto cserél gazdát naponta, vannak kiugró és az alatt teljesítő időszakok is. Csak összehasonlításképpen a Binance-en kb. 900 milliárd dollárnyit cserélnek naponta.Bal: a kereskedési párok közötti volumen arányos megoszlása. Jobbra: BTC és USD párok volumenének megoszlása

A tőzsde volumene az elmúlt 30 napban

Állítólag az ipar leggyorsabb ajánlatpárosító motorját építették meg, ami képes 250,000 másodpercenkénti tranzakciót kezelni.

  • Begyűjtöttek 8 millió dollárt egy token sale keretében.
  • Sikerült elindulni összesen 9 féle ajánlati típussal. A szokásos market és limit orderek mellett bevezették a Limit IOC és Limit FOK ajánlatot is. Az IOC jelentése Immediate or Cancel. Ez azt jelenti, hogy az ajánlat vagy azonnal teljesül, vagy visszavonásra kerül. Emiatt az IOC ügyleteket csak a “Closed Orders” táblázatban tudjuk megnézni. A Limit IOC ügylet lehet részlegesen teljesített, vagyis elképzelhető, hogy az általunk vásárolni vagy eladni szándékolt kriptót az árfolyammozgás miatt nem tudja a motor teljesen megvenni vagy eladni a piacon, ezért pl. csak a 60%-a teljesül. A FOK ügylet ennek pont az ellentétjét kínálja: az ajánlat vagy 100%-ban teljesül, vagy visszavonásra kerül. A többi ügylettípussal az átlagos kriptotőzsdén már találkozhattál.

A bejelentés szerint pedig ezeken dolgoznak a közeljövőben:

  • több market maker (árjegyző) a likviditás biztosítására
  • több altcoin hozzáadása
  • Marketingkampányok Oroszországban, Törökországban, Vietnámban, Thaiföldön
  • BXY token staking augusztus elsejétől:

Hosszú távon pedig ezekkel a tervekkel álltak elő a tőzsde:

  • vadonatúj, eddig nem látott pénzügyi termékek a kriptopiacon – ez elég izgalmasan hangzik!
  • A hátra maradt 15 új ügylettípus piacra dobásra
  • a BXY token számára új felhasználási módok, több „utility”

Tovább a Beaxy-re >>>

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img