Beaxy: jutalékfizető tokennel és csúcstechnológiát képviselő kereskedőrendszerrel indult el egy új kriptotőzsde

spot_img

Tegnapelőtt este nemcsak kereskedéssel foglalkozó csatornánk tagjait tartotta lázban a Beaxy indulása. Az új kriptotőzsde nyitásának pillanatát világszerte mintegy 60 000 előreregisztrált felhasználó várta. A fokozott érdeklődés nem véletlen. Sokan vélik úgy, hogy az új oldal a jelenleg piacvezető tőzsdéket is képes lehet megszorongatni.

A következőkben egy általános leírást keretében fogjuk bemutatni a Beaxy-t, míg az olyan különleges részletekkel, mint például az oldalon elérhető 11 féle megrendeléstípus, külön cikkekben fogunk foglalkozni.

A Beaxy-t 2017 februárjában, magánbefektetői pénzből kezdték el fejleszteni és induláskor a világ 185 országában, köztük az Egyesült Államok 43 államában vált elérhetővé. Székhelye az Egyesült Államokhoz tartozó Nevis szigeten található és több mint 50 teljes munkaidős alkalmazottal rendelkezik.

A tőzsde jelenleg még nem rendelkezik fiat pénzes be- és kifizetési lehetőséggel, de már folyamatban van az ehhez szükséges licenszük megszerzése. Jelenleg még mobil alkalmazásuk sincs, ez a harmadik negyedévben fog elkészülni.

A Beaxy-t kizárólag egy ügyfélazonosítási eljárást követően lehet használni. Személyes tapasztalatom alapján ennek elvégzése kevesebb mint 5 percet vesz igénybe. Először a személyes adatainkat kell megadnunk, majd egy fotót kell készítenünk a személyi igazolványunkról. Ha ezekkel készen vagyunk, a szelfi kamerával kell rögzítenünk két fejkörzés elvégzését. Ezt egy mesterséges intelligencia veti össze a feltöltött igazolványképünkkel és ha minden rendben talált, azonnali hozzáférést is biztosít a kereskedő felülethez.

A tőzsde egyik legfőbb vonzerejét a saját tokenjei jelenthetik. Ezek közül az egyik a Beaxy token, vagyis a BXY (ERC20). Ebből összesen 500 000 000 létezik, a nyitáskor azonban csak 100 000 000 került forgalomba. A tokeneket nem ICO útján, hanem magánbefektetők számára értékesítették 5 cent / token áron. (Jelenleg 11-12 cent körül adják-veszik őket.)

A BXY birtoklásával a kereskedők akár 62.5%-kal is csökkenthetik a tőlük levont jutalékok mértékét, ami viszont sokak számára még vonzóbb lehet, az a kizárólag BXY ellenében megvásárolható PLUS (PLS) token, ennek tulajdonosai ugyanis részesedést szerezhetnek a tőzsde bevételeiből. Ehhez meghatározott ideig kell a tőzsde tárcájában letétben tartani a PLS tokeneket.

A választható időtartamok:

  • 1 – 30 nap (15%)
  • 1 – 6 hónap (20%)
  • 6 hónap + (25%)

Az időtartamok mögötti százalékok azt jelentik, hogy az adott kategóriát kiválasztók között a bevétel hány százalékát osztják szét. A szinteken belül mindenki annak megfelelő arányában kapja meg a részesedését, hogy az adott szinten letétbe helyezett összes tokenhez képest, a saját tokenjei mekkora hányadot képviselnek.

A PLS megvásárlásására a következő hónaptól lesz lehetőség.

Ami a Beaxy kínálatát illeti, ismert nevek köszönnek vissza ránk a megrendelőkönyvben:

BTC, ETH, BXY, LTC, ETC, XMR, ZEC, NEO, XRP, EOS, WAVES, DASH, USDC, NPXS, ICX, OMG, POLY, ZIL, DRGN, ZRX, BAT, AION, MTL, BOXX, BCH.

Ez a lista heteken belül tovább fog bővülni. Az érkező coinokról a napokban több bejelentés is megjelent a tőzsde közösségi oldalain.

A Beaxy a hagyományos pénzpiacok egyik ismert szereplőjével, a OneMarketData-val (OneTick) is együttműködik azért, hogy az oldal mentes legyen a más tőzsdéken időnként tapasztalható lagoktól. A OneTick rendszere másodpercenként 250 000 ügyletet is képes feldolgozni és jelenleg olyan intézmények használják, mint például a chicagói tőzsde, az 5000 milliárd dollárt kezelő Vanguard befektetési alap, a Bloomberg és a Credit Suisse.

A fentieken túl hamarosan több olyan funkcióval is bővülni fog az oldal (pl.: ICO platform, automatikus portfolió menedzselés, adók befizetését megkönnyítő kimutatások készítése), amik együttesen a kriptotőzsdék egy új etalonjává tehetik a Beaxy-t.

A BXY tokenek a cikk írásának pillanatában 11-12 centes áron cserélnek gazdát, ami 11-12 millió dolláros piaci részesedést jelent. Úgy gondolom, hogy a tőzsde forgalmának növekedésével egyre több jutalékot visszafizető PLS tokenek iránti igények miatt, a Beaxynek idővel jó esélye lehet arra, hogy beérje a 140-170 milliós sávban tanyázó Kucoin- (KCS) és Huobi (HT) tőzsdék tokenjeit.

Bemutatónkat hamarosan a kereskedőfelület ismertetésével folytatjuk. Ha felkeltette érdeklődéseteket a Beaxy, ezen a linken keresztül regisztrálhattok az oldalra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img