Telekom xRide: a blokklánc alapú közösségi közlekedés

spot_img

A Deutsche Telekom kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szárnya szeptember 11-én fogja bemutatni azt a koncepciótervet, amelyben a blokklánc technológia által nyújtott előnyöket, a közösségi közlekedés területén próbálnák meg alkalmazni.

A többek között az IOTA, az Ethereum és a Fetch.AI megoldásait ötvöző xRide egyszerűbb, kényelmesebb és biztonságosabb módon teheti lehetővé, az egyre elterjedtebb járműmegosztó szolgáltatások használatát.

A Telekom bemutató filmje szerint, az alkalmazás használatával nem lesz többé szükségünk arra, hogy a különböző szolgáltatóknál milliónyi személyes adatot adjunk ki magunkról (pl.: név, születésnap, jogosítvány, email, lakcím, bankkártya információk, hírlevél feliratkozás és reklámok, stb.), miközben az  xRide által támogatott blokklánc alapú mikrotranzakciós eljárásokkal sokkal olcsóbban is igénybe vehetjük majd ezeket.

Az xRide-ot bemutató brossúrát itt érhetitek el, a Telekom által is kiemelt IOTA-t és Ethereumot pedig forint ellenében a MrCoin.eu oldalán is megvásárolhatjátok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img