Blockchain játékkal jelentkezik az NBA

spot_img

Az amerikai Nemzeti Kosárlabda Szövetség (NBA) játékosainak érdekvédelmi szervezete, az NBPA weboldalán számolt be róla, hogy blokklánc alapú játékkal jelentkeznek, mellyel az érdeklődők a liga történetének emlékezetes mozzanatait gyűjthetik, cserélhetik és birtokolhatják az eddig megszokott gyűjthető emléktárgyakhoz képest interaktívabb, hordozhatóbb és maradandóbb módon.

A megvalósításhoz a híres-hírhedt CryptoKitties fejlesztője, a Dapper Labs van segítségükre, úgyhogy a megvalósítás minőségével és az ügyfelek által elvárt függési faktorral (értsd: $) valószínűleg nem lesz probléma. Az NBA “215 országban és területen”, 50 nyelven van jelen játékokkal és műsorokkal, ajándéktárgyaik pedig 100 ország százezer üzletében kaphatók. Az összes közösségi médiás felületükön 1,6 milliárdan követik az NBA ligáival és játékosaival kapcsolatos történéseket. A Dapper Labs pedig mostanra közel 30 millió dolláros tőkebevonásnál jár olyan iparági nagyágyúktól, mint az Andreessen Horowitz, Union Square Ventures, Venrock, GV (ex-Google Ventures), a Dreamworks alapítói, Reddit, Coinbase, Zynga, és az AngelList

A játék neve NBA Top Shot lesz, egyelőre pedig nem túl sokat lehet róla tudni azon kívül, hogy a játékosok ezeket az “emlékezetes mozzanatokat”, pl. egy Shaq zsákolást vagy Lebron triplát gyűjtenek, és ezekből állítják össze csapataikat. A csapatokkal aztán lehet egymás ellen versengeni, és nyerni mindenféle jutalmakat. A játékmenet ennyi alapján számomra nem világos, de nyilván kellően szórakoztató és kompetitív rendszert fognak kidolgozni, hiszen a felek mind elég profik a pénzcsinálásban.

A játék gyüjtögetős része még idén ősszel, az egymás elleni versengés pedig 2020 első felében kerülhet a nagyérdemű kezébe, kíváncsian várjuk, hogy mit sikerül belőle kihozni. A Kripto Akadémia hasábjain rendszeresen beszámolunk a digitális vagyontárgyak játékipart átformáló forradalmáról.

Digitális versenyautót tessék 100.000 dollárért!

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img