Digitális versenyautót tessék 100.000 dollárért!

spot_img

Bocs, elkéstél.

Egy tegnapelőtt lezárult aukció végén 113.000 dollárnyi WETH (wrapped ether) tokent fizetett valaki egy blokkláncos Forma 1 játék első autójáért, egy egyedi és másolhatatlan, nem mellesleg nagyon tápos versenyautót reprezentáló tokenért. Az aukció 4 napon keresztül zajlott, összesen 15 cím vett részt benne 40 licittel. Végül 415,9 darab ETH értékben kelt el az “autó”. Az aukció menetét itt tudod átfutni.

A 113.000 már szinte felháborító egy digitális autóért, mikor a most gyorsan összerakott álom Tesla Model S-em autopilottal együtt (és kedvezmények után) már 86.000 dollárból kijönne. Valószínűleg az, aki ezt spekulációs célból megengedheti magának, nem étel és valódi autó helyett költ tokenekre egy F1 Delta Time nevű, fejlesztés alatt álló játékban:

Az, hogy az aukción résztvevők kizárólag spekulációs céllal vásároltak (volna) be, azért egyértelmű, mert a játék fent linkelt oldalán magáról a játékról semmi nem derül ki, azon kívül, hogy elméletileg hivatalos Formula 1 licensszel rendelkezik, még készül, és hogy ERC-721 tokenek fogják reprezentálni az autókat, vezetőket és alkatrészeket. És persze lesznek közöttük egyediek is, melyek közül pont ez a csillogó OP versenyautó az első. Nincs kép, nincs játékmenet, nincs semmi, van viszont infó a fejlesztő Animocabrandsről, mely számos sikeres mobilos játékot fejlesztett már.

2017-ben a Cryptokitties virtuális macskáitól őrült meg a piac annyira, hogy az Ethereum blokklánc nem is bírta az igénybevételt. Bármennyire is furcsának tűnik, a jövő játékaiban a másolhatatlan és így értékkel bíró tárgyak egészen beteg értéket is el fognak érni. A Decentraland és társainak virutális világaiban párhuzamos gazdaságok is kialakulnak majd, ahol a való világban elkölthető bevételre is szert tehetnek majd a játékosok, például egy-egy tárgy vagy virtuális szolgáltatás értékesítésével.

Ha érdeklődsz a gaming és befektetés összefonódása iránt az új token gazdaságban, egy videót ajánlok figyelmedbe, melyben egy koma mélységekbe menően elemzi a mostani aukció résztvevőit és menetét.

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img