A dApp-ok helyzete: gyenge számok

spot_img

A State of DApps honlap szerint tavaly decemberben jelent meg a legtöbb új decentralizált alkalmazás. A 178 darab decemberi dApp-al a legtermékenyebb hónapnak számított a december az eddigi történetünk során. A novemberi hónapban ez a szám 139 volt, a növekedés tehát 28 százalékos.

Az előző rekord egy 2018 szeptemberi volt, akkor 155 új dApp jelent meg.

Ez eddig nem is hangzik olyan rosszul, de most térjünk rá a negatívumokra is.

A 2019-es januári számokból kitűnik, hogy 111 darab új decentralizált alkalmazást készítettek akkor, ez viszont már 33 százalékos csökkenés a decemberi rekordhoz képest. Ezen felül még az utóbbi 7 hónap legalacsonyabb száma is.

Az alkalmazások puszta száma azonban még nem minden. A LongHash statisztikájára alapozva a decentralizált alkalmazások 20%-át elhagyottnak tekinthetjük – vagyis a fejlesztők leálltak a fejlesztéssel, felhasználói pedig nincsenek az adott appoknak.

Még lesújtóbb, ha a legszűkebb utóbbi időszakot vesszük alapul: az utóbbi 24 óra alatt a dApp-ok több mint 80%-a nem generált semmilyen kriptopénzben mérhető forgalmat. Az 1839 aktív alkalmazás közül csak 310 volt az, amelyik legalább egy dollárt mozgatott meg az elmúlt napon – vagyis a 16%-uk.

Ha az elmúlt hetet vizsgáljuk, a dAppok 24%-ának sikerült legalább egy dollárértéket megmozgatniuk.

A decentralizált alkalmazások közül a kriptotőzsdék, majd a kezdeti stádiumban toporgó videojátékok a legnépszerűbbek, de nagyon erősen jönnek fel a kaszinójátékok is a listán.

Egyre népszerűbbek a kriptós kaszinójátékok

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img