BTC-ben kérik fizetésüket az NFL játékosok

spot_img

Hamarosan indul az itthon is egyre népszerűbb NFL pre-season-je, ez több okból is érdekes lehet a kriptopénzek piacán. Egyrészt azért, mert szinte csillagászati összegek mozognak az USA fogadóirodáiban, ezek közül sok örömmel fogad el kriptopénzeket, elsősorban bitcoint.

Márpedig ha nő a forgalom, vagyis a mindennapi használat, az mindenképp jót tesz a terület fejlődésének. Olyannyira kedvelik a fogadóirodák a legismertebb kriptopénzt, hogy sokszor gyorsabb kifizetést ígérnek, ha ezt az opciót választja az ügyfél. De ez csupán az egyik vonatkozás, ami miatt érdekes a kriptopénzek számára a hamarosan keződő előszezon.

Ugyanis egyes játékosok “fizessetek bitcoinban!” felszólítással fordulnak csapataikhoz.

A Los Angeles Chargers két játékosával kezdődött, Russell Okung, és Matt Barkley állt elő elsőként azzal, hogy BTC-ben szeretnék megkapni a fizetésüket. Miközben kerestük Barkley, vagy Okung májusi tweet-jét, melyben állítólag először beszéltek arról, hogy BTC fizetést szeretnének, találtunk egy másik, a témához kötődő posztot is az egyik profi sportolótól:


És végül felfedeztük az ominózus tweet-et is:

A csapattársak is érdeklődnek

Okung kérésére nemet mondott a csapata, ám ez nem szegte kedvét, továbbra is érdeklődve figyeli a terület fejlődését. Sőt, a csapattársak is érdeklődnek a bitcoin iránt, elmondása szerint több NFL játékos is megkereste már a kapcsolódó kérdéseivel.

Barkley nem csupán egy csapatnál vetette fel a kriptopénzben történő kifizetés lehetőségét, mind a Cincinnati Bengals, mind a San Fransicso 49ers vezetőségének felvetette az ötletet, ezidáig csak nemleges válaszokat kapott.

Maga az NFL.com is foglalkozott már a két sztársportoló kriptopénzekhez való viszonyával, külön cikket szenteltek a témának.

Nem sokkal később a kissé sértett élsportoló azt is közzétette, hogy ő bizony bitcoin bányászattal is foglalkozik, de tweet-elt már arról is, hogy melyik coin-al foglalkozik éppen, vagy akár három tűz-emojival ellátott “ETH” feliratot is olvashattunk már tweet-ként tőle, úgy tűnik komolyan gondolja a “rajongását” a kriptopénzek iránt.

Barkley, és Okung mellett más NFL klasszisok is nyakig benne vannak a kriptopénzek világában, például Richard Sherman, akit tavaly márciusban a Business Insider is vendégül látott, hogy beszéljen az egyik kedvenc projektjéről, a Coibinhood-ról.

De miért olyan érdekes néhány sportoló érdeklődése a kriptopénzek iránt?

Az amerikai foci, mint profi sport óriási jelentőséggel bír az USA-ban, a Superbowl néven ismert éves döntőt a becslések szerint bő százmillió ember, azaz a lakosság egyharmada követi figyelemmel, a nemzetközi érdeklődésről nem is beszélve.

Százezrek, sőt milliók követik a profi liga eseményeit, ezek a sportolók rengeteg emberhez jutnak el minden egyes megnyilvánulásukkal.

Ha a klasszikus pénzrendszerrel szembeni ellenérzésük, vagy az újdonság varázsa iránt érzett vonzalmuk miatt az NFL játékosok tömegesen elkezdik követelni a kriptopénzben folyósított kifizetést a csapataiktól, akkor egy újabb nagy piaci szereplő léphet be az “elfogadó”, esetünkben: kifizetőhelyek táborába.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img