Breaking: Nagy mennyiségű személyes információ kerülhetett ki a Binance-ról

spot_img

Fél órája posztolt először CZ, a Binance kriptotőzsde vezérigazgatója reakciót az interneten terjedő, adatlopással kapcsolatos hírre. A hírek szerint a tőzsde verifikált felhasználóinak személyes adatai (személyi, útlevél, felhasználók arca és a Binance felirat) kerültek illetéktelen kezekbe.

https://twitter.com/cz_binance/status/1158978929803182080

“Nyomozunk, hamarosan jön az update.”- írja az alapító-vezérigazgató. Néhány perce twitterezők kitúrtak egy januári hírt, amelyet egy tavaly novemberi KYC lopási hír alapján írtak. Elképzelhető, hogy a mostani, Telegramra kikerült képek és személyes adatok is még akkorról származnak:

https://twitter.com/cz_binance/status/1158984801442910209

CZ rögtön rá is bólintott erre az eshetőségre. Korábban az IvanonTech YouTube csatorna élő bejelentkezésében egy Binance ügyfélszolgálatos friss válaszát idézték, mely szerint az internetre kikerült képeken nincs fenn a regisztrációkor automatikusan felkerülő vízjel.

FRISSÍTÉS:

A tőzsde biztonsági csapata által közzétett blogbejegyzés szerint a “hackerek” 300 BTC-t próbáltak kizsarolni tőlük, hogy ne tegyék közzé az elméletileg userekről és adataikról készült 10 000 darab fotót. Mikor a Binance elutasította őket, elkezdték Telegramon és a kriptós médiában terjeszteni a hírt és a képek egy részét. A belső vizsgálat során kiderült, hogy hiányzik róluk a vízjel, és valószínűleg 2018 tavaszáról származnak, mikor a tőzsde harmadik fél szolgáltatásait is igénybe vette az ügyfelek azonosításához. Feljelentést megtették, harmadik felet megkeresték, friss hack vagy adatlopás nem történt.


Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img