Bíróság: a Coinbase nem csalt a BCH bevezetésekor

spot_img

Újabb fejezet zárult le annak a bírósági eljárásnak a során, amiben károsult kereskedők perelték a Coinbase-t, amiért az gyanús körülmények között vezette be a Bitcoin Cash-t saját felületére még 2017-ben.

A héten napvilágot látott bírósági iratokból kiderült, hogy ejtették a csalással és a tisztességtelen versenyhelyzet kialakításával kapcsolatos vádakat.

Az eljárás viszont tovább folytatódik, jelenleg hanyag kezelés vádja miatt továbbra is bíróság előtt kell felelnie a Coinbase-nek.

Az ügy onnan ered, hogy 2017-ben, mielőtt a Bitcoin Cash váratlan bevezetésére készült a platform, engedélyezték a vételi ajánlatok élesítését a Coinbase tőzsdéjén. Aztán percek múlva – extrém volatilitásra hivatkozva, megszűntették ezt a lehetőséget. Így a bevezetés előtt pár perccel óriásit ugrott a tőzsdén a BCH ára, majd percek múlva a hagyományos váltón is ezen az áron került forgalomba. Aki figyelte az eseményeket, meg volt róla győződve, hogy bennfentes kereskedelem történt.

A bíróság most kimondta ennek az ellenkezőjét és a cég működésében történt zavarnak ítélte az eseményeket. Az igazságszolgáltatás szerint a Coinbase-nek elővigyázatosságból korábban kellett volna kommunikálnia és meg kellett volna tennie a megfelelő lépéseket, hogy biztosítsa a kellő  likvidást, kapitalizációt és a rendes piaci körülményeket. „Egy elsietett döntés következtében koránt sem megfelelő körülmények között történt az új eszköz bevezetése” – összegezte az eseményeket a bíró.

Az eljárás folytatódik a hanyag kezelés vádjával.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img