A legkisebb is számít: vasárnap a legolcsóbbak a bitcoin tranzakciók

spot_img

Az árfolyam növekedésével a bitcoin tranzakciók költségei is emelkedni kezdtek. Míg az év első hónapjaiban átlagosan 50 cent körüli jutalék levonásával kellet számolnunk, júliusban ez meghaladta a 6.5 dollárt is.

A statisztikák szerint a legkevesebbet vasárnaponként kell kipengetnünk egy átutalásért cserébe (piros pontokkal jelölve). Ez idén átlagosan 71 cent levonást jelentett.

A legtöbb tranzakciót pedig általában hétköznaponként, magyar idő szerint 15-16 óra között (UTC 12-13) szokták lebonyolítani. Ha spórolni szeretnénk, ne ezt a napszakot válasszunk a pénzküldésre, mert sok másik felhasználót kell túllicitálnunk, hogy előrébb kerüljünk a rangsorban.

A bitcoin hálózat memóriájában átutalásra váró tranzakciók száma. Piros pontokkal a magyar idő szerinti déli 12 órákat jelöltük.

A fee-k nagyságának növekedése jól láthatóan összefügg az árfolyam emelkedésével is. A Bitcoin árának megháromszorozódásával a jutalékok is nagyjából ekkora mértékben növekedtek. Amit ezzel kapcsolatban még érdemes megjegyezni, hogy noha USD-ben egyre többet kell kifizetnünk a tranzakciókért, Satoshiban számolva a díjak mértéke többé-kevésbé változatlan maradt.

Kék vonallal a tranzakciós díjakat, szaggatottal a bitcoin árfolyamát tüntették fel

A fenti adatok a hagyományos tárcák közötti utalások esetén érvényesek, a tőzsdéken tárolt bitcoinjainkból ezeknél sokkal többet (általában egy fix, BTC-ben meghatározott díjat) is levonhatnak tőlünk egy kiutalás végrehajtásáért. A különböző statisztikai adatok között a bitcoinofcharts oldalán ti magatok is kedvetekre böngészhettek.

A fentieket érdemes észben tartanotok akkor is, ha a MrCoin oldalán vásárolnátok bitcoint, ahol a felhasználóknak egyből a saját tárcájukba utalják át az itt megvásárolt kriptopénzeket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img