Kikerül a Coinbase UK kínálatából a Zcash – enyhe árfolyamesés

spot_img

Kedvezőtlen fordulatot vett az angliai Coinbase, és a Zcash (ZEC) közös élete, ugyanis “szakítás” történt nemrég, az angol ügyfelek számára nem érhető el többé a “szokásosnál” magasabb fokú anonimitásáról ismert kriptopénz. A pontos okok egyelőre ismeretlenek, ám jó eséllyel összefüggésben áll a döntés az Egyesült Királyság adóhivatalának augusztus elején kiküldött felszólításával, melyet szinte minden kriptopénztőzsde, és váltó megkapott, arra szólítják fel ezeket a szervezeteket, hogy adják át felhasználóik adatait.

A Zcash úgynevezett privacy coin, így nehéz lenne a Coinbase számára az egyes tranzakciókat követni a blokkláncon, feltehetőleg az esetleges jövőbéli problémák megelőzése érdekében született meg a döntés. Úgy tűnik egyedüliként tette meg drasztikus lépését a Coinbase, a CEX.io, és az eToro például – egyelőre – változatlanul kínálatában tartja a Zcash-t.

A hír hatására mindössze egyetlen egy százalékot esett a ZEC árfolyama, komoly visszaesésnek ez semmiképpen sem mondható. Nem csoda, hiszen “csak” a Coinbase ügyfeleket “vesztette el” a coin Angliában, aki nagyon akar, az máshol hozzájuthat a szigetországban.

Akkor minden rendben a ZEC-el, és a privacy coinokkal?

Nem biztos, hogy minden rendben van befektetői szempontból. Ez a hír ugyanis rávilágít arra, hogy a hatósági kérdéseknek, “érdeklődésnek”, és szabályozásnak várhatóan egyre jobban kitett kriptopénz piacon nem lesz feltétlenül könnyű dolga egy-egy privacy coinnak. A jelenség teljesen független attól, hogy mi egy-egy privacy coin valós célja, az is mellékes, hogy ki, és pontosan mire használja ezeket a kriptopénzeket.

A lényeg az, hogy a hatóságoknak “értelmezniük” kell a kriptopénzeket a szabályozás- adózás, és általában a hozzájuk való “viszonyulásuk” megteremtésének érdekében, ebből a szempontból a privacy coinok szellemisége nem szerencsés. Tömeges, jelentős tőkebeáramlás éppen ezért nem valószínű a következő évek során ezekbe a kriptopénzekbe, hiszen várhatóan szűkülni fognak az új belépők lehetőségei a vásárlásukra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img