Bitcoin: ezért érdemes szemmel tartani a 8500-9000 dolláros sávot

spot_img

Régebben a cikkek alatt többször is beszélgettünk arról, hogy a chicagói tőzsdén (CME) minden hónap utolsó pénteki napján zárják le az éppen futó határidős ügyleteket. Korábban az ezt megelőző napok során már több esetben is a nagy kilengések voltak tapasztalhatóak és nem kiárt, hogy a mostani esésnek is ehhez lehet köze. A CME BTC grafikonja jelenleg így néz ki:

Ha jobban megfigyelitek láthatjátok, hogy a grafikonon több “rés” is található. Ezek általában azért alakulnak ki, mert a hagyományos tőzsdék nem tartanak nyitva a nap 24 órájában és a hétvégéken sem, így amikor a kereskedés újraindul, a tőzsde azonnal felzárkózik a zárvatartás alatt bekövetkezett változásokhoz, ami olykor nagy ugrásokat is jelenthet az ott jegyzett árfolyamokban.

A kereskedők alapvetően úgy tartják, hogy ezek a rések egy idő után mindig befoltozódnak, tehát ha egyszer volt egy nagy ugrás a grafikonon, akkor az árfolyam egy idő után majd vissza fog térni annak a szintjére és betölti azt.

Erre a fenti képen is láthattok példákat, például amikor a május 13-i, két zöld gyertya közötti rést pár nappal később egy piros gyertya leszúrása töltötte ki. A képen kék színnel szintén egy rést jelöltünk meg, ami egy 8500 és 9000 dollár közötti ugrás során keletkezett. Ez a sáv jelenleg még kitöltetlen és ha most éppen tényleg a CME traderei rángatják a bitcoin árfolyamát, nem kizárt, hogy ennek a zónának az elérését tűzték ki célul. A CME eladási nyomása (HA ők állnak emögött) a határidős szerződések zárása után, magyar idő szerint pénteken a kora esti órákra csillapodhat, amit a hétvégén vagy a jövő hét elején egy mini pumpa is követhet, ahol talán a most éppen kivérző altok is lélegzethez juthatnak.

A helyzetről kereskedőink véleményét is kikérhetitek, akik közül júliusban ketten is 40%-ot is meghaladó profitban zártak. (Kenny: +43%, Balage: +58%)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img