Egy cetlivel próbálták eltéríteni a kanadai kriptopénz ATM-ek vásárlásait

Megosztom

Ahogy minden technológiára, úgy a Bitcoin-ra is igaz, hogy az emberi tényező mindent meghatároz, hiába az innovatív biztonság, és transzparencia. Történt ugyanis, hogy a kanadai Winnipeg-ben csalók egy roppant primtív módszerrel próbálkoztak a jogosulatlan bitcoinhoz jutás érdekében.

Egész egyszerűen ráragasztottak a város két kriptopénz ATM-ére egy-egy papírt, amin részletes utasítások voltak láthatóak annak kapcsán, hogy a “szoftverfrissítés” miatt nem célszerű a vásárlóknak saját QR-kódjukat használni, hiszen ha így tesznek, akkor elvész a BTC, amihez hozzá szerettek volna jutni.

Ehelyett a papíron látható QR-kódot kell használnia mindenkinek, ha így tesznek, akkor minden rendben lesz. Senkit sem sikerüt átverniük. Részben talán azért sem, mert a helyi rendőrség kiadott egy közleményt, amiben felhívták a figyelmet a csalási kísérletre.

Érdekesség, hogy a hackerek világában is gyakran használatos a “social engineering”, magyarul az, hogy valakinek – például egy titkárnőnek – a bizalmába férkőznek, majd egész egyszerűen rajta keresztül jutnak hozzá ahhoz, amihez éppen hozzá szeretnének.

Szintén nemrég, szintén Kanadában történt, hogy egy férfi azzal hívta fel egy étterem vezetőjét, hogy ő bizony az áramszolgáltató munkatársa, az azonnali áramkikapcsolás elkerülésének érdekében legyen szíves elhelyezni 1000 kanadai dollárt (CAD) egy meghatározott kriptopénz ATM-be. Miután ezt a hölgy megtette, ismét felhívták, mondván, hogy a tranzakció nem siekrült, újabb 800 CAD elhelyezésére van szükség.

Ezt is megtette.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel