Manny Pacquiao saját kriptopénzt indított

spot_img

A Reuters hírügynökség értesülése szerint Many Pacquiao profi ökölvívő saját kriptopénzt indított, a cél szerint a személyes brandjéhez kötődő termékek megvásárlására ad lehetőséget, ezen keresztül önálló ökoszisztéma is kiépülhet, ha minden a tervek szerint alakul.

A token tickerje egész egyszerűn “Pac” lesz, utalva ezzel egyben a “Pacman” becenévre, amit sportkarrierje során kapott a jelenleg kormányzóként dolgozó fülöp-szigeteki. A szingapúri Global Crypto Offering Exchange (GCOX) felveszi kínálatába a kriptopénzt, a cég első embere, Jeffrey Lin szeirnt “nem az a cél, hogy sok pénzt keressenek”, hanem az, hogy valóban ökoszisztémát építsenek.

Michael Owen focista, és Sheikh Khaled bin Zayed al-Nahyan, Abu Dzabi uralkodócsaládjának tagja is az első befektetők között van. Érdekesség, hogy Carolina Wozniacki teniszező, és Jason Derulo énekes szintén saját kriptopénzt terveznek indítani a GCOX platformján.

Érdemes vásárolnunk Pac tokent?

Értékei

  • Pacquiao valóban nagy név a sportban, óriási eredményeket ért el ökölvívóként, bár már más területen dolgozik, de mégis komoly rajongótáborral rendelkezik, akik bizonyára valóban használni fogják a tokent.
  • Túl a nemzetközi rajongótáboron, Pacquiao hazájában, a Fülöp-szigeteken szinte félistenné vált eredményeinek köszönhetően, így a honfitársai is minden bizonnyal használni fogják a tokent.
  • A use-case valós, hiszen emléktárgyakról, ruhákról, hűtőmágnesekről, és számos egyéb ajándéktárgyról van szó, kézzelfogható a fundamentum a token mögött.

Hátrányai

  • Értékként emeltük ki a korábbi profi sportoló rajongótáborát, azonban nem biztos, hogy globális viszonylatban kellően sok emberről van szó ahhoz, hogy egy egészséges, valós ökoszisztéma épüljön ki a Pac-re alapozva.
  • A globális rajongótábor mellett persze adott a szintén említett hazai rajongótábor, azonban még a 104 milliós országban sem biztos, hogy lesz elég felhasználó ahhoz, hogy a fundamentum fejlődése az árfolyamban is megmutatkozzon.

Összegezve az értékek-hátrányok pontjait azt kell mondanunk, hogy legfeljebb egészen kis összegű befektetésnek ajánljuk a Pac tokent. Már csak azért is, mert a hírek szerint az egy-egy hírességhez kötődő tokenek száma csak emelkedni fog, ezzel egy-egy ilyen célú kriptopénz jelentősen veszít egyediségéből.

Ha most vásárolnál kriptopénzt, mi a Mr. Coin szolgáltatását ajánljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img