Feleződés után lefelé menetben a Litecoin

spot_img

Augusztus ötödikén történt meg a Litecoin láncán a blokkjutalom feleződése. A bányászok jutalmazásául szolgáló LTC akkor 25 LTC-ről 12,5 LTC-re csökkent. Az azóta eltelt egy hónapban az árfolyam pedig 34%-al esett.

A feleződés események fontos mérföldkövek, hiszen ilyenkor elméletileg szűkül a kínálat az adott kriptopénzből. Ezt sokan a kriptopénzek hosszú távú árfolyam emelkedésével párosítják: hiszen minél kevesebb van valamiből, annál többet ér vagy érhet a jövőben. Ez ellen persze szólnak érvek, de most nem ez a témánk.

A feleződés közeledtével általában a piac már jóval előtte beárazza a kriptopénzt, az árfolyam általában felfújódik – valószínűleg a litecoin esetében is így történt, hogy a későn kapcsolókra ráöntsék a drágított eszközöket.

https://twitter.com/WhiteRabbitBTC/status/1167764210308304896?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1167764210308304896&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cryptopolitan.com%2Fblock-halving-2020-litecoin-vs-bitcoin%2F

Sokan már temetik is a projektet: WhiteRabbit véleménye szerint a vevők elhúztak a piacról, a bányászoknak pedig többé nem éri meg a litecoin-al foglalkozni: pár napja például mindössze 800 dollárt szedett be az összes miner jutalékként, ami borzasztóan kevés. A hashrate grafikonja is jócskán visszaesett: egyelőre a májusi szintre. 

A nehézség csökkenésével viszont konszolidálódhat az árfolyam és a bányászok nyeresége is. A legnagyobb nehézséget a Litecoin jövőjében inkább fundamentális tényezők okozhatják, pl. a Litecoin Foundation életben maradása. Az alapítvány ugyanis elég nehéz anyagi helyzetben van, egyelőre Charlie Lee adományai mentették meg, de kérdés, hogy meddig tud a felszínen maradni, ha senki nem szeretné igénybe venni a fejlesztőiket és a szolgáltatásaikat. 

Ha forintért szeretnél Litecoin-t vásárolni vagy eladni, ajánljuk a Mr.Coin váltóját.

A fejlesztés kapcsán a múltkor újabb botrány tört ki, amikor valaki észrevette, hogy a Litecoin GitHub-hoz már egy éve nem commitelt senki, vagyis gyakorlatilag nem történt fejlesztés. Charlie Lee igyekezett csorbítani az élét a vádaknak, ami részben sikerült, de a hangulat az utóbbi időben eléggé a Litecoin ellen fordult. Erre a legutóbbi tömeges dusting attack is rátett egy lapáttal.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img