Másodikként követi az LTC automaták száma a piac királyát

spot_img

Korábban mi is többször beszámoltunk a Coin ATM Radar oldaláról, az egész piac számára nyújtanak hasznos – és remélhetőleg megbízható – információkat a kriptopénz ATM-ek pillanatnyi számáról országokra, kriptopénzekre, és számos egyéb szempont szerint bontva.

Hasznos oldal, érdemes néha ránézni, most éppen az derült ki, hogy – kevésbé meglepő módon – a BTC automaták után a gépek számosságában az LTC a második a sorban, bár fontos hozzátennünk, hogy számos automata nem csupán BTC-t, hanem a top coinok közül legalább hármat, vagy akár négyet is kínál, így fenntartásokkal kell kezelnünk a listát.

Az mindenesetre biztos, hogy jelenleg 3709 ATM-ből vásárolható litecoin világszerte az összefoglaló oldal tanúsága szerint, ezzel szemben bitcoinhoz mintegy 5500 fizikai helyszínen juthatunk.

Az LTC automaták száma jelentős növekedésen ment keresztül az elmúlt 12 napban, 84 új gép állt szolgálatba világszerte. Az USA az általános kriptopénz “versenyben” élen jár, nem kivétel ezalól az LTC automaták száma sem, ez is a tengerentúlon a legmagasabb.

A pontos helyszínek változatosak, találhatunk kriptopénz ATM-eket kisboltokban, nagy bevásárlóközpontokban, sőt, zöldségeseknél egyaránt. Magyarországon jellemző a bár, a konditerem, de a maroknyi ATM-ünk közül többet is megtalálunk egy-egy irodaépület belső tereiben.

Magyarországi kriptopénz ATM-ek.

Magyarország adatlapját áttekintve azt látjuk, hogy jelenleg mintegy 27 ATM üzemel az országban, a következő bontásban:

  • Budapest: 20
  • Pécs: 2
  • Békéscsaba: 1
  • Debrecen: 1
  • Győr: 1
  • Gyula: 1
  • Mosonmagyaróvár: 1

A globális helyzetkép augusztus folyamán nem sokat változott, 273 gép lett beüzemelve, és 140 került leszerelésre, ezzel nettó 133 új helyszínről számolhatunk be, ez 2,5%-os növekmény.

Az egyes országok összevetésében az USA vezet 3505 géppel, második Kanada 690-el, itt nagyot esnek az értékek, a harmadik helyezett Egyesült Királyságban mintegy 270 gép található. A negyedik Spanyolország, ezzel már be is “estünk” a 100 gépnél kevesebbett üzemeltető országok tartományába, a mediterrán országban ugyanis 97 helyen vásárolhatnak az innovációra éhes felhasználók.

Budapesti kriptopénz ATM-ek.

A hetedik helyezetthez nem kell messzire mennünk, Csehországban 69 gép van, jól látszik, hogy a magunk 27-es értékével nem is állunk olyan rosszul, különösen annak fényében, hogy – a Coin ATM Radar szerint – Németországban csak néggyel több, 31 ATM található.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img