A Coinbase is IEO platformmal jelentkezik

spot_img

A világ legnagyobb kriptobrókereként ismert amerikai Coinbase is felülhet a következő hónapokban az IEO (Initial Exchange Offering – kriptotőzsde által felügyelt tokenkibocsátás) vonatra.

A Coindesk Invest:Asia konferenciáján a tőzsde ázsiai értékesítési vezetője mondta el, hogy a Coinbase több tőkebevonási eszközt is vizsgál, ezek közül az IEO platform létrehozása az egyik. Egyúttal a Binance BNB-jéhez hasonlóan saját token kibocsátásán (!) is gondolkodnak. Ezekkel kapcsolatos konkrét hírekre a következő néhány hónapban számíthatunk, de mivel egy konferencián már belebegtették, valószínűsíthető az irány.

Korábban ezt írtuk az IEO-król: “Az ICO-k szervezéséhez köthető csalások magas száma, a jogi bizonytalanságok és a hosszú medve piac miatt megpecsételődni látszik a közösségi finanszírozás ezen formájának sorsa. Többek között ezeknek tudható be egy új trend, az IEO-k térnyerése. Az IEO az angol Initial Exchange Offering kifejezés rövidítése, ami a tőzsdék által szervezett token értékesítéseket jelenti. Az IEO lényegében az ICO-k némiképp módosított változatát jelenti, ami némi előnnyel ugyan rendelkezik a korábban megszokottakhoz képest, ugyanakkor szembemegy az ipari szereplői által is előszeretettel hangoztatott alapelvvel, a decentralizáltsággal.”

Az IEO-knál hamarabb kerülhet sor szabályozott értékpapír token kibocsátásokra az amerikai piacon, mivel az ehhez szükséges engedélyeket néhány szolgáltató felvásárlásával megszerezték. A probléma itt inkább az, hogy jelenleg a piac érdeklődés nem épp a csúcson jár. Új termékcsoport bevezetésével ezért lehet, hogy kivárnak.

A szerkesztőség felhördült, mikor beírtam, hogy erről a témáról írok. Az IEO az azokat bonyolító tőzsdéknek (Binance, Bitfinex, OkCoin, Kucoin) és a bekerült projekteknek remek lehetőség a tőkebevonásra, míg a sokszor kapkodó (“Ha az XY tőzsde csinálja, akkor biztos jó lesz az!”) befektetőknek óriási rizikóval kell számolniuk: nincs rá garancia, hogy a nagy reményű token nem áll földbe rövid idő alatt. Korábbi cikkünk szerint az idei első félévben kibocsátott 77 darab IEO token kétharmada a kereskedés beindulása után veszített értékéből: a medián hozam negatív volt, -81,4% -os.

A Coinbase egybként azon túl, hogy már van 50 millió felhasználónál járnak, igyekszik a kriptopénz forradalom minden szegletét kiaknázni. Néhány országban például már elérhető a kártyájuk, mellyel közvetlenül az oldalon lévő tárcáink tartalmát tudjuk költeni:

Mától Európa 7 országában fizethetnek közvetlenül a Coinbase kártyájával

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img