Mától Európa 7 országában fizethetnek közvetlenül a Coinbase kártyájával

spot_img

A világ legnagyobb kriptopénz brókere, az amerikai Coinbase a blogján jelentette be, hogy a korábbi brit tesztidőszak után hat újabb európai országban indul el  Coinbase Card szolgáltatásuk.

Röviden összefoglalva, a Coinbase Card elérhetővé teszi a náluk tartott kriptopénzeinket az azonos nevű alkalmazás segítségével, így virtuális vagy fizikai kártya használatával bármilyen üzletben, étteremben vagy szolgáltatónál költhetjük őket körülményes váltogatás, kiutalgatás nélkül.

A közleményük szövege szerint az Egyesült Királyság mellett immár Spanyolország, Németország, Franciaország, Olaszország, Írország és Hollandia Coinbase felhasználói is használhatják az appot és a kérhető plasztik kártyát, mellyet a korábbi tapasztalataik alapján lelkesen forgatnak tulajdonosaik. A brókernél már stabil kriptopénzek (USDT, USDC, Dai) is megtalálhatók.

A fenti országok valamelyikében élő olvasóink a Coinbase Card iOS vagy Android app letöltésével kezdhetik el a szolgáltatás használatát. A következő hónapokban további funkciók érkeznek a kriptós vásárlás mellé, ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy valamilyen Revoluthoz hasonló csomaggal (más felhasználók közötti küldés, biztosítás, felkerekítős megtakarítás, stb.) jelentkeznek majd. Szintén tervben van a támogatott terület bővítése is. Az EU-n belül azért reméljük, hogy a keleti végeken is elérhető lesz előbb-utóbb.

Korábban már írtunk róla, hogy az egyszerű használatnak bizony ára van. A költségek tekintetében nem szívbajos az amerikai cég, akár 2,5%-ot is felszámíthat tranzakciónként:

Visa kompatibilis bankkártyát dob piacra a Coinbase

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img