Visa kompatibilis bankkártyát dob piacra a Coinbase

spot_img

Ma már egyre több ember számára csengenek ismerősen a kriptopénzek nevei, hétköznapokban való felhasználásuk viszont továbbra is körülményes maradt. Ezen javítana most a Coinbase, ami a világ legnagyobb fizetéseket feldolgozó hálózatával, a Visa-val fogott össze, hogy felhasználói számára lehetővé tegye digitális valutáik szabadabb felhasználását..

A szolgáltatás az Egyesült Királyságban, majd ezt követően Európa többi országában fog debütálni., ahol a felhasználók egy 6.5 dolláros díj megfizetésével igényelhetik majd a kis műanyag lapocskát. A Coinbase ehhez egy külön alkalmazást is kifejlesztett, amivel össze lehet majd kötni a kártyát és az oldalon létrehozott felhasználói fiókokat, így mindenki közvetlenül a saját számlájáról költheti majd el a pénzét.

A szolgáltatás által első körben támogatott kriptók a BTC, ETH. XRP és LTC lesznek, melyek közül ki lehet majd választani, hogy pontosan melyiket használja a kártya a következő vásárlás során. Ezeket fizetéskor azonnal fiat pénzzé konvertálja a rendszer, így az elfogadóhelyek nem lesznek kitéve a kriptók árfolyamingadozásainak.

A kártya használata nem lesz olcsó. Fontra történő váltásnál 2.49%, más EU-s pénznemeknél 2.69% lesz a „kriptopénz likvidációs” költség, ATM-eknél pedig havonta 200 fontnak megfelelő összeget lehet majd vele felvenni, 2%-os jutalék megfizetése mellett.

Tavaly októberben tették közzé azt a statisztikát, mely szerint a CB felhasználóinak száma akkor már meghaladta a 25 milliót is. Hogy ebből a merítésből a fenti feltételek mellett hány ember számára lesz vonzó ez az ajánlat, az egyelőre még a jövő zenéje. A Coinbase igazgatója viszont a napokban tett közzé néhány statisztikának látszó valamit arról, hogy egyre többen használják cégük fizetési és megőrzési szolgáltatásait. A furcsa megfogalmazás nem véletlen, ugyanis a képekről valamiért kitakarták a legfontosabb információt, vagyis a számokat.

Ha Bitcoint, Ethereumot vagy Litecoin vásárolnál, figyelmedbe ajánljuk a legújabb magyar szolgáltató, a Coinmixed.eu szolgáltatásait is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img