Pénzügyminisztérium által engedélyezett ICO Bermudán

spot_img

Sajtóközlemény formájában jelentette be a Velocity Ledger cég, hogy megkapta az engedélyt a bermudai pénzügyminisztériumtól nyilvános ICO tartására.

A Velocity Ledger egy leányvállalatának ráadásul a pénzügyi szolgáltatói engedélyeztetése is folyamatban van, melynek birtokában helyi kriptotőzsdét terveznek nyitni a Brit tengerentúli területen. A tőzsdén nemcsak kriptopénzek, hanem bármilyen digitális vagyontárgy adás-vételére lehetőség nyílik. A projekttel annyi problémám azért van, hogy a keresőbe beírva a nevüket csak a meglehetősen üres LinkedIn és Twitter oldaluk jön fel, weboldal nem.

Egy éve írtunk utoljára Bermuda terveiről és a törvényi keretrendszer előkészítéséről: “A helyi hírek szerint a törvényben a kriptopénzekkel kapcsolatos tevékenységek széles skáláját szerepeltetik, minden ICO-val, tárca szolgáltatással, tőzsde üzemeltetéssel, blockchain alapú fintech szolgáltatásokkal foglalkozó cég szigorú KYC (Ismerd az ügyfeled) előírásoknak kell, hogy megfeleljen. A kormányzat csak a teljesen legálisan működő szereplőket engedi labdába rúgni. (…) A követelményeknek megfelelő cégek engedélyt kapnak és működhetnek Bermudán, és biztosak lehetnek abban, hogy nem csinálnak semmi illegálisat, ami miatt megüthetnék a bokájukat.”

Bermuda is támogató szabályozást készít elő

Az idei évben nagyot futnak a kriptotőzsdék által ellenőrzött és lebonyolított IEO (Initial Exchange Offering) kibocsátások. Ezek előnye a 2017-2018 során megismert vadnyugati rendszerrel szemben, hogy érthető okokból a Binance és vetélytársai csak a legjobb, legmegbízhatóbb projekteket válogatják be a kínálatba. A Bermudai ICO engedélyt fél éven belül a második cég kapta meg. Az első a nemzetközi fizetésekre szakosodó Uulala volt. A pénzügyminisztérium célja nem más, mint hogy a követelményeknek maximálisan megfelelő cégeknek engedélyezzék a tokenes tőkebevonást, így pörgetve fel hosszú távon a szigetország gazdaságát és startupok indulását, betelepülését

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img