Bermuda is támogató szabályozást készít elő

spot_img

A brit tengerentúli terület épp az utolsó simításokat végzi a sziget új pénzmosás elleni törvényén, melyet a kriptopénzekkel, ICO-kal és blockchain technológiával foglalkozó vállalkozások bevonzására alakítanak ki.

Az állampolgárok visszajelzését kérik

Úgy néz ki, a szigetek lesznek az kriptoipar zászlóshajói. Málta progresszív húzását és az ennek hatására kialakuló vonzó környezetet már többször bemutattuk, és most Bermuda is hasonló babérokra tör, csak jópárezer kilométerrel arrébb. A Bermudai Pénzügyi Hatóság a lakosság visszajelzését kéri a tervezett pénzmosás elleni törvénnyel kapcsolatban. A helyi hírek szerint a törvényben a kriptopénzekkel kapcsolatos tevékenységek széles skáláját szerepeltetik, minden ICO-val, tárca szolgáltatással, tőzsde üzemeltetéssel, blockchain alapú fintech szolgáltatásokkal foglalkozó cég szigorú KYC (Ismerd az ügyfeled) előírásoknak kell, hogy megfeleljen. A kormányzat csak a teljesen legálisan működő szereplőket engedi labdába rúgni.

Mindez a fejlődés és a közjó érdekében

0416 bermuda szabályozás 2
Wayne Caines nemzetbiztonsági miniszter. (forrás: Royal Gazette, Bermuda)

A kormányzat szerint az intézkedés célja legkevésbé sem a lefojtás, hanem a piac ösztönző keretrendszerének a kialakítása. A követelményeknek megfelelő cégek engedélyt kapnak és működhetnek Bermudán, és biztosak lehetnek abban, hogy nem csinálnak semmi illegálisat, ami miatt megüthetnék a bokájukat.

A nemzetbiztonsági miniszter szerint már korábban is rengeteg megkeresést kaptak cégektől és befeketőktől, hogy Bermudáról működnének, ezért mindenképp szükség volt támpontokra, ami alapján surlódásmentes lehet az együttműködés. Azt is elmondta, nagy az érdeklődés a cégek részéről, londoni látogatásukra húsz megbeszélést ütemeztek, ami mutatja, hogy jó irányba tartanak a szabályozással.

ICO-k bevonzására is készül törvény, melynek célja a fentiekkel azonos: Munkahelyeket és képzési lehetőségeket akarnak teremteni, tőkét vonzani az országba és letenni a szebb jövő alapköveit. Minél kisebb egy ország annál nagyobbat tud változtatni egy-egy intézkedéssel. Tudtad, hogy a kriptoakademia.com is ICO-t készít elő? Itt írtunk róla: 

Jutalmazzuk a hűséget

Érdemes megnézni a helyi újság cikke alatt a szkeptikus hozzászólásokat. Sok a teendő a lakosság tájékoztatásával is, Bermudán és a világ többi részén is, nem csak a törvényalkotással.

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img