Bőre alá ültetett chipeken tárolja kriptopénzét egy holland férfi

Megosztom

A holland Martijn Wismeijer a bőre alá ültetett chipek segítésgével tárolja kriptopénzét. Elmondása szerint a 2010-2014 között vásárolt bitcoinjai 80%-át vesztette el hackerek, lopás és különböző tőzsdék csődje miatt. Szerinte a testbe ültetett implantátumoké a jövő.

A 2mm x 12mm-es, nagyjából rizs szem nagyságú chipek üveg borítással rendelkeznek és 26 titkosított bitcoin számlához elegendő adatot képesek tárolni. Használatukhoz Wismeijer az okostelefonját használja: először beszkenneli a kezébe épített chipeket, majd visszafejti a titkos kulcsokat. A titkosításra azért van szükség, hogy mások ne tudják megszerezni a pénzét pusztán azzal, hogy egy mobiltelefont tartanak a tenyere fölé.

Mivel a róla szóló hírek bejárták a sajtót, Martijn nem tart túl sok bitcoint magánál, hiszen bárki felismerheti és erőszakkal kényszeríthetné a kriptopénz átutalására. A maradék 20% megvédésére talán nem a nyilvánosság volt a legjobb megoldás.

A beültetésről készült felvétel a YouTubeon is elérhető.

A férfi azt is elmondta, hogy legalább 50 embert ismer, aki hasonló módon tárolja értékeit. Ti vállalnátok egy ilyen eljárást a nagyobb biztonság érdekében?

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel