20X: elindult a Binance Futures

spot_img

Pár perce landolt a Binance mailje a fiókomban, miszerint végre elkészült és beindult a Binance Futures kereskedés.

A Binance Futures egy tőkeáttételes kereskedést biztosító platform, amivel a BitMEX-szel szeretnék felvenni a versenyt CZ-ék. Alapvetően lejárat nélküli határidős szerződésekkel lehet kereskedni, nyitva áll előttünk a shortolás, longolás és a 20X tőkeáttétel lehetősége is.

Ha pontosak akarunk lenni, a 20X tőkeáttétel jelenti a maximumot és a kiindulópontot is, manuálisan ezt nem tudjuk megváltoztatni. A Binance automatikusan csökkenti a tőkeáttétel mértékét a fedezetünk nominális értékének függvényében: minél több pénzt helyezünk el a Futures számlán, annál kevesebb tőkeáttételt engedélyez a platform. Az ún. leverage bracket rendszer felosztása az alább látható:

Az első szinten 5%-os Initial Margin a követelmény (IM Rate), vagyis egy 1000 dolláros pozíció megjátszásához 50 dollárra lesz szükségünk a számlán. A Maintenance Margin oszlop megadja, hogy ha a szándékunk szerint ellentétes irányú mozgást ír le az árfolyam, akkor mekkora fedezet hiányánál likvidálja a pozíciónkat. Egy 1000 dolláros long esetében (amit 20X tőkeáttétellel és 50 dollár fedezettel raktunk meg) ha a fedezetünk 25 dollárra csökken (1000 dollár 2,5%-a), automatikusan likvidálódunk. Nagyon fontos tehát, hogy a 2,5%-os különbség alatt vagy felett rakjuk be a stopokat, hogy a tőkénket megvédjük – legalábbis ha az első szinten vagyunk.

A többi szint magasabb követelményt, tágabb maintenance margint és kisebb tőkeáttételt jelent. Ennél részletesebb kifejtésért olvasd el a Binance vonatkozó tájékoztatóját.

Egyelőre egyetlen páron, a BTC/USDT határidős szerződésekkel kereskedhetünk. Kattints ide, hogy a Binance oldalára repülj. A jelenlegi Binance accountoddal működni fog, csak a Futures menüpontra kattintás után el kell fogadni a feltételeket, a kockázati tájékoztatást és be kell utalni a rendes Binance accountodról a Futures accountra – ez a pénz szolgál majd marginként, vagyis fedezetként.

Figyelem! Ez a rövid tájékoztató tényleg nem teljes körű! Mielőtt tőkeáttételes kereskedésbe fogsz, győződj meg róla, hogy tisztában vagy ennek kockázataival!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img