4000 tonnányi ezüstöt csalhatott össze a tőzsdén 3 kereskedő

Megosztom

Felfüggesztették az Egyesült Államok legnagyobb bankjának három vezetőjét, akik a pénzintézet nemesfémekkel kereskedő részlegét vezették. A többek között a JPMorgan arany, ezüst és platina készleteit menedzselő traderek 2008 és 2016 között manipulálhatták a tőzsdei árfolyamok alakulását.

A három férfi az úgynevezett spoofing technikájával élve, rendszeresen helyezett el olyan nagy tételű megrendeléseket vagy eladásokat, amelyeket egyáltalán nem állt szándékukban végrehajtani. Ezekkel az ügyletekkel kizárólag az volt a céljuk, hogy a piac hangulatát befolyásolják és a kritikus árfolyamszinteken vásárlásra, vagy éppen eladásra ösztönözzenek más kereskedőket. A hétfőn kirobban botrányban ketten már beismerték bűnösségüket.

Tevékenységüknek köszönhetően a JPMorgan jelenleg az ezüstpiac egyik legnagyobb bálnája, amiből mintegy 153 millió unciával (4337.5 tonna) rendelkeznek.

A képen a bank által felhalmozott ezüst készlet nagyságának alakulása látható.

A hír azért lehet számunkra érdekes, mert a kriptopénzpiacokat gyakran illetik azzal a váddal, hogy pusztán a piacmanipuláció hajtja őket előre, ám úgy tűnik, hogy ez még a legjobban ellenőrzött piacok és intézmények esetében is komoly problémákat jelenthet.

Ha szívesen beszélgetnél másokkal a kereskedésről, csatlakozhatsz Discord csatornánkhoz, vagy előfizethetsz a Kereskedési Tippek szolgáltatásunkra.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel