Bakkt indulás: ennél többet vártunk

Megosztom

72 darab bitcoin volument produkált a Bakkt határidős szerződés kereskedelme a kereskedés megnyitásának első napján. Az amerikai kis- és nagybefektetőknek szánt, ICE által működtetett fizikai teljesítésű szerződésekhez a kriptós szektor óriási reményeket fűzött (főleg az árfolyamok felhajtásával kapcsolatban), a robbanás úgy tűnik, egyelőre elmarad.

Az alább a hivatalos bejelentés és az indulás napja jelölve az árfolyam grafikonján. Túl sok változás nem történt közben.

Az indulással sokat foglalkozott a külföldi sajtó is, a CNBC és az Bloomberg címoldalára is bekerült a hír. A magyar médiatér nagyjai közül csak a Portfólió és a Világgazdaság foglalkozott egy-egy hír erejéig az eseménnyel.

A három intézményesített bitcoin befektetési formával összehasonlítva a Bakkt így néz ki:

Bitcoin termékek kereskedési volumene az indulás első napján, dollárban (fekete) és bitcoinban (szürke)

A grafikon a CBOE (hamarosan megszűnő határidős szerződések), a CME (a szektor éllovasa, szintén határidős szerződések) és a Bakkt első napjának volumenét látjuk. Amíg a chicagói árutőzsde első napján a BTC szerződések 100 millió dollárt is elértek, a Bakkt az első napon ennek 1%-át sem hozta.

Az új terméket még korai temetni, érdekes lesz figyelni, hogy hová fut ki. Az általános befektetői érdeklődés tekintetében inkább a már bejáratott CME következő időszaka lesz a fontos. A nyáron már új rekordokat döntött a BTC futures iránti kereslet, az őszi eredményekről később beszámolunk.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel