Első tapasztalataink az Inlock platformon

spot_img

Néhány nappal ezelőtt szerkesztőségünk tagjainak is volt szerencséje részt vennie azon a meetupon, ahol Csabai Csaba tartott előadást a hazai kriptós startup, az InLock kriptopénz hitelező platformjának működéséről. A magyar nyelven is elérhető InLock segítségével mindenki a saját bankjává válhat, vagyis a saját feltételei szerint vehet fel kölcsönt, vagy nyújthat hitelt mások számára.

Ha befektetni való tőkével rendelkezünk, annak beutalása után, az intuitív kezelőfelületen mindössze néhány gombnyomással beállíthatjuk, hogy mennyi pénzt, mekkora éves kamattal és hány napos futamidővel lennénk hajlandóak kihelyezni, amit jóváhagyva ajánlatunk máris elérhetővé válik rendszerben.

Hitelfelvevői oldalról mindez pont fordítva történik, vagyis mi határozhatjuk meg, hogy a beutalt kriptopénzeinket fedezetül használva milyen kondíciók mellett vállalnánk egy kölcsön felvételét. (A felület jelenleg a BTC, ETH, LTC, USDC, BNB és ILK tokeneket támogatja.)

Ezután az InLock gyakorlatilag egy olyan tőzsde funkcióját tölti be, ahol a hitelezők és a kölcsönzők ajánlatai egy ponton egyensúlyba kerülnek és a kereslet/kínálat aránya dönti el, hogy milyen irányba mozduljanak el a hitelezés feltételei.

“Ez egy olyan hely, ahol a kölcsönnyújtók versenyeznek a kölcsönigénylőkért. Ha nagy a kereslet, akkor a kamat felszökik, ha alacsonyabb mint a kínálat, akkor pedig mérséklődik. Mivel mi mint platform nem vagyunk anyagilag motiváltak a kamatok kapcsán, így nem érdekünk sem mesterségesen alacsonyra nyomni, sem pedig felpumpálni az egekbe. Nekünk csak az a fontos, hogy mindig legyen kihelyezhető kínálati oldal.” – foglalta össze Csabai Csaba az InLock működésének a lényegét.

A tegnapi nap folyamán Discord csatornánk Offtopic szobájában is téma volt, hogy az elmúlt napokban az InLock rendszerében olyan nagy volt az igény a kölcsönökre, hogy a 20-30%-os éves kamatokkal kihelyezett hitelek is gyorsan gazdára találtak.

“Ezúton szeretném megköszönni azoknak a gyors reagálást, akik a tegnapi kommentem után jelentős mennyiségű tőkét töltöttek be a platformra és ezzel megoldották, hogy legyen újra bőségesen likviditás a platform mögött. Ez annyira jól sikerült, hogy ma már megint szárazra szívták a kölcsönvevők a platformot. Jelenleg a 20% alatti kölcsönkínálatokból már jóformán egy doboz fagyit se lehetne megvenni és komolyabb mennyiségű kölcsönt már csak 30% körüli éves kamattal lehet nálunk felvenni.” – olvashattuk tegnap délelőtt az InLock hivatalos Telegram csatornáján.

Ennek kapcsán úgy gondoltuk, hogy mi is teszünk egy próbát az oldallal és pár órával később kihelyeztünk 3 x $100 (USDC) értékű, 200 napos lejáratú, 20, 25 és 30%-os kamatú hitel ajánlatot.

Ezek még jelenleg is a könyvben vannak, ugyanis BTC tegnapi esését egy komolyabb likvidálási hullám követte az InLockon is, így most éppenséggel a kölcsönfelvevők számára lehetnek igazán kedvezőek a kínálat feltételei.

Egy korábbi beszélgetésből egyébként azt is megtudhattuk, hogy az eddigi tapasztalatok alapján milyen megtérülésre számíthatnak az oldal hitelezői.

Bár az InLock már most is képes ellátni az alapvető funkcióit, egyes részei jelenleg is fejlesztés alatt állnak. Emiatt a honlapon egyelőre még nem hozzáférhetőek a hitelezés keresleti és kínálati oldalát valós időben mutató adatok, de amíg ez elkészül, érdemes követni őket a Telegram csatornájukon, mert aki szemfüles, gyorsan lecsaphat a fentebb is bemutatott és kiemelkedően jó megtérülést ígérő ajánlatokat.

Végül pedig megosztanánk még egy képet annak a szavazásnak a végeredményéről is, amit néhány órával ezelőtt zárt le az InLock csapata. Amint azt ti is láthatjátok, többen is egy közelgő tőzsdei bevezetés után tervezik a platform saját tokenjének (ILK) a megvásárlását, amire információink szerint jövő héten hétfőn kerülhet majd sor. (A tokeneket addig csak az InLock saját platformján a Tokenmarket menüpont alatt, vagy a Coinmixed illetve a MrCoin oldalán lehet megvásárolni.)

Mi már kíváncsian várjuk, hogy a nemzetközi porondon hogyan fog debütálni Csabáék projektje.

Az InLockról hamarosan egy részletesebb bemutatót is olvashattok majd az oldalunkon, addig viszont a hivatalos weboldal böngészése mellett (a jobb felső sarokban állíthatjátok be a magyar nyelvet) még a figyelmetekbe ajánlanánk a Csaba által írt Variance.hu blogot is, aminek évekkel ezelőtt készült  bejegyzéseiből is sok hasznos és érdekes dolgot tudhattok meg a kriptopénzek és a blokklánc technológia világáról.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img