Mark Yusko: Mikor lett volna jó Amazon részvényt eladni? Soha!

spot_img

Ehhez hasonlóan a 10 éve folyamatosan magasabb aljakat produkáló bitcoint sem érdemes eladni, maximum egy-egy nagy esés után vásárolni. – mondja Mark Yusko, a Morgan Creek Capital Management befektetési társaság vezérigazgatója. Egyik kedvenc bitcoin fanboyunk a CNBC Fast Money műsorában fejtette ki véleményét a részvénypiac alakulásával kapcsolatban, különös hangsúllyal az USA-Kína kereskedelmi háborúra.

Érdemes a 7 perces beszélgetést kávé mellé meghallgatni:

A bitcoinnal kapcsolatban kiemeli, hogy minden fontos hálózati mérőszám folyamatosan emelkedik és új csúcsokra tör, a hashrate, a tranzakciók száma, a tárcák száma és a tranzakciók mérete, ez pedig a hálózat értékét növeli. Mint minden befektetési eszköz, úgy ez is volatilis. Az bejegyzés címében olvasható, Amazonnal kapcsolatos példát pont erre a volatilitásra, a szélsőséges kilengésekre hozta fel példaként. A világ egyik legértékesebb cége 20 éves fennállása alatt rendszeresen produkált 30%-os, néhány alkalommal 60%-os eséseket, egyszer pedig 95%-ot szakadt. Ennek ellenére már látható, hogy a legjobb stratégia a folyamatos tartás lett volna.

A beszélgetés során kifejti, hogy idénre is egy tavalyihoz hasonló (-20%) tőzsdei zuhanást vár, 2020-ban pedig szerinte a kezdődő gazdasági válság beindítja a vállalati kötvény buborék kidurranását. Ennek hatására 50% körüli esésre számít a piacokon, hogy a céges gazdasági mutatók szerint reális kapitalizációs számokat láthassunk.

Sokat olvasunk arról, hogy a kriptopiacnak milyen jót tesz majd a globális gazdasági válság, hiszen a digitális valuták majd remek menekülőeszközök lehetnek. Fontos azonban leírni, hogy a legutóbbi nagy válságkor életre hívott Bitcoin – pontosabban az árfolyama – még nem bizonyított egy kiterjedt válság során, nincsen rá garancia, hogy a napjainkban még rizikósnak tekintett eszközökbe mernének-e egyáltalán a nagyok menekülni. Ilyenkor az elsődleges cél a tőke védelme, nem pedig a spekuláció.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img