Ráncfelvarrást kaphat a Bitcoin

spot_img

A legismertebb kriptopénz tíz évvel ezelőtt útjára indított egy komplett iparágat az internet óriási duzzadt világán belül, ő maga azonban időközben kissé megkopott, legalábbis az arculat, a “design”, és az emberek benyomása. Így gondolja Jack Dorsey, a Twitter, és a Square befolyásos vezetője, aki egyben nagy rajongója a kriptopénzeknek, bár saját cégeiben nem tervezi egy-egy saját coin, vagy token bevezetését.

Ennek ellenére úgy látja, hogy a mainstream elterjedés elősegítése érdekében a bitcoinnak ráncfelvarrásra, legalábbis némi kozmetikára van szüsége ami a megjelenést illeti, már csak azért is, mert az emberek percepciója, a fejükben élő “kép” nem feltétlenül szerencsés. Tény és való, az egyik első use case a dark weben való kereskedelem volt, bár ma már a bűnüldöző szervek kifejezetten szeretik, ha az elkövetők bitcoint használnak a blokktörténeten való visszekövethetőség miatt.

Egy szó, mint száz, nem teljesen pozitív a bitcoin megítélése a mainstream “közönség” fejében, ilyen esetekben a legjobb – és az egyetlen – megoldás a rebranding, azaz az “újrabrandelés”. A  “baj”, pontosabban a helyzet az, hogy a Bitcoinnak nincs CEO-ja, marketingese meg végképp nincs, hiszen a decentralizált modell a rendszer esszenciája.

Ennek ellenére ha a közösség valamit el akar érni, akkor csak-csak sikerül, bár arra még nem volt határozott szándék, hogy gyökeresen átalakítsuk a BTC imázsát. Még egy álláshirdetést is közzétette Dorsey, reményei szerint talál olyan grafikust, akinek lesz egy víziója arról, hogy hogyan nézzen ki a BTC logó, és általában a kriptopénzhez kapcsolódó – nem túlságosan sok – vizuális anyagok.

A most használt, legalábbis a legelterjedtebb fehér alapon narancsságra “B” betű, mint bitcoin logo is a közösség alkotása, azonban ezt az anyagot egy ismeretlen forumózó tette közzé, majd az internet népe egyszerűen felkapta, organikus, természetes folyamatról volt szó, nem egy tudatos, “felültről irányított” lépésről.

Te mit gondolsz, szüksége van a bitcoinnak egy új arculatra?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img