NuCypher: Különleges “WorkLock” stakelés, 10 millió dolláros befektetés

spot_img

A NuCypher 2015 óta fejleszti proxy re-encryption nevű titkosítási megoldását, amely több közreműködő számára is lehetővé teszi fájlok titkosítását, valamint az adminisztrátorok számára azt, hogy bizonyos feltételek alapján engedélyezzék és visszavonják a fájlokhoz való hozzáférést. A cég 2017 óta fejleszt tokent annak érdekében, hogy a szolgáltatást decentralizálni tudja. 2017-ben még ICO-t terveztek, aztán a nagy hype közepén inkább (utólag nézve helyesen) visszakoztak, helyette közvetlenül nagybefektetőknek értékesítették előre a majdani tokenek 31 százalékát, összesen 4,4 millió dollárért.

Weboldaluk szerint a NuCypher missziója, hogy a decentralizált internet adatvédelmi rétege legyenek. Az Ethereumra és más publikus blokkláncokra fejlesztett decentralizált alkalmazások komplex kezelésével kapcsolatos biztonsági funkciókat tesz hamarosan élesben is lehetővé a megoldásuk. Maga a probléma és a megoldás nem tűnik kriptós spekulátor szemmel érdekesnek, azonban több olyan aspektusa is van a projektnek, amiért érdemes figyelemmel kísérnünk a fejlesztést.

ICO helyett SAFT

A csapat a teszt hálózat indítása közben

Egy tegnap megjelent blogbejegyzésben számoltak be róla, hogy a Bitmain, Bitfury, Y Combinator Continuity Fund, Compound VC és még vagy tíz egyéb befeketői csoport vett részt a cég most zárult, ún. Professional Staking Round befektetési körében. A résztvevők nemcsak azt vállalták, hogy NuCyper csomópont futtatásával stabilizálják a hálózatot, hanem azt is, hogy két évig nem nyúlhatnak hozzájuk. Ezek a csomópontok a tranzakciós díjakból és az évről-évre csökkenő infláció során előállított új tokenekből is részesülnek, és már most aktívan részt vesznek a tesztelésben az év végi éles üzem indulása előtt.

Az összesen 10,675 millió dollárért cserébe az összesen egymilliárd darabos ERC-20 token supply 8%-át kapják majd meg a jövőben. Innen a SAFT tőkebevonás neve, Simple Agreement for Future Tokens, azaz egyszerű megállapodás a jövőbeli tokenek átadására.

Az unalmasnak tűnő téma talán meg sem ütné sokunk ingerküszöbét, ha nem lenne ilyen óriási és látványos érdeklődés a befektetési társaságok részéről a projekt iránt. Ilyenkor merül fel a jogos kérdés, hogy akkor ha nincs ICO, akkor hogyan lehet tokenhez jutni?

WorkLock

A most induló teszt időszak után az év végén, vagy 2020 elején indul a NuCypher (NU) tokenek elosztása, ami teljesen új módon zajlik majd. A részvevők ETH lekötésével juthatnak NU tokenekhez, melyet aztán tetszés szerint használhatnak fel, tehát el is adhatnak, amennyiben bármely tőzsde listázta azt.

Azonban ha a felhasználók nem a token eredeti funkciójának megfelelően, tehát node futtatására és a hálózat munkájában való részvételre, használják azokat, akkor az okosszerződésbe lekötött ethereumot elégeti a szerződés, a befektető így valójában megvásárolta a NU tokeneket. Azok, akik a 250-400 millió darab, elosztásra kerülő token rájuk eső részét legalább a meghatározott ideig tartják node futtatásával és stakeléssel, azok visszakapják az ethereumjaikat, tehát a munkát és áramot leszámítva ingyen jutottak tokenekhez egy nagyon érdekes projektben.

Ha nincs stakelés, a lekötött ETH elégetésre kerül, így elveszik

Azért találták ki a WorkLock modellt, mert nem akarták az airdropok és ICO-k jogi és gazdasági hibáit maguk is elkövetni. A stakelés nehézsége mellett a fent vázolt rendszer biztosítja, hogy olyanok vesznek részt a hálózat működtetésében, akiket érdekel a projekt és látnak benne hosszútávú potenciált.

Az Ethereum egyébként épp három hónapos mélypontról készül kitörni az ETHBTC grafikonon. Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img