Az avokádóval együtt mozog a bitcoin

spot_img

Izgalmas, legalábbis érdekes grafikont tett közzé a Bloomberg munkatársa, Tracy Alloway felfedezése szerint a BTC árfolyama bizony együtt mozog egy váratlan “eszközzel”, ez nem más, mint az avokádó. Nem csupán néhány óra, netán néhány nap, vagy hét együttes mozgásáról van szó, 2018 októberétől, egészen mostanáig megfigyelhető a közös életút.

A Twitteren közzétett grafikonhoz fűzött leírásában az újságíró azt is hozzáteszi, hogy az “avokádó-alapú, kvantitatív” modellje szerint a bitcoin tovább árfolyamesésnek néz elébe, hiszen ezt látni a mezőgazdasági termény árfolyamából.

2018 októberétől, egészen idén márciusáig alacsony árfolyamon oldalazott az avokádó, majd a termelők nehéz időszakon mentek keresztül az erdőtüzek miatt, ez hajtotta fel az egzotikus gyümölcs árát. Ezzel párhuzamosan, szintén idén március tájékán elindult a soronkövetkező bullrun a kriptopénzek piacán, legalábbis a bitcoin emelkedésnek indult.

Enzo Ferrari, Mesut Özil

Természetesen sietve hozzá kell tennünk, hogy a korreláció nem feltétlenül jelent kauzális, azaz okozati összefüggést, ez nem csupán a kriptopénzek piacán, hanem a világon midenütt, mindenre igaz.

Rámutattak erre a twitterezők is, ismét, és sokadszorra közkinccsé tették például azokat az ábrákat, melyekből kiderül, hogy a medencébe fulladások száma, és a Nicolas Cage szereplésével készült filmek mennyisége bizony összefügg, kis utánajárassal azt is felfedezhetjük, hogy a Miss America szépségverseny győztesének életkora, és a gőzzel, vagy forró tárgyakkal elkövetett gyilkosságok száma is együtt mozog.

Vízbefulladások száma, és Nicolas Cage filmjei.

De Maine állam válásainak száma, és a margarinfogyasztés is együtt mozog az elmúlt hosszú évek során, a tejfölfogyasztás, és az öngyilkosságok száma is fej-fej mellett halad az USA-ban.

Komolyabb vizetkre evezve: a bitcoin árfolyamát összefüggésbe hozták már az arannyal, az ingatlanpiaccal, a részvénypiacok alakulásával, azonban ahogy arra a MarketWatch is rámutat, jó eséllyel a bitcoinhoz kötődő keresések száma az egyetlen indikátor, ami direkt, logikus, és egyértelmű összefüggésben áll az árfolyammal.

A bitcoinhoz kapcsolódó keresések száma, és az árfolyam alakulása.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img