Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj III.

spot_img

Bővebb bevezető helyett ugorjunk is bele, lássuk kereskedési tippek sorozatunk legújabb részét, következzen a mai hármas csomag!

Harcolj a kapzsiság ellen részleges profitrealizálással!

Mindenki, aki kereskedéssel foglalkozik szereti a kihívást, a stratégiát, az agymunkát, és az izgalmat. Viszont a legfontosabb célja mindannyiunknak mégiscsak a bevétel, ez pedig könnyen elvezethet a kapzsisághoz. A kapzsisággal az a nagy baj, hogy elvezethet irreális, túlságosan agresszív profitcélokhoz.

Tegyük fel, hogy 90 dolláron veszünk egy kriptopénzből, a célunk pedig 100 dollár.

Amint elérte a kitűzött célt, felmerülhet bennünk, hogy jó lenne megduplázni a profitunkat, ezért új célt állítunk be, méghozzá 110 dollárnál. Ez jól hangzik, a baj csak az, hogy nem véltlenül állítottuk be a 100 dolláros célt, innen jó eséllyel vissza fog pattanni, lehet, hogy a profitunkat megfelezzük, vagy akár el is veszítjük az egészet. A kapzsiság “átkát” elkerülhetjük, ha részleges profitrealizálást csinálunk, állítsunk stop-loss-t 95 USD-re, így legrosszabb esetben is a felét mindenképp elérjük az eredetileg kitűzütt profitnak, ha pedig minden jól megy, akkor innen mehetünk tovább.

Ne a pénzre koncentrálj!

Az előző pont fényében ellentmondásosnak tűnhet, mégis igaz: jobb, ha nem koncentrálunk a pénzre. Kereskedés során ne azt tartsuk szem előtt, hogy mennyi pénzt fogunk keresni, hanem a stratégiánkat. Ha a pénzre, a bevételre fókuszálunk, akkor elhamarkodott döntéseket hozhatunk, mint például kis profiteredmények kivétele, átgondolatlan trade-ekbe való beleugrás, és így tovább.

Ne a bevételre fókuszáljunk, hanem a stratégiánkra, engedjük, hogy a stratégiánk termeljen számunkra bevételt.

Vállald a felelősséget!

Kifogásokat keresni mindig könnyű, azért nem értem oda időben, mert késett a busz, azért nem sikerült, mert közbejött valami, ami halaszthatatlan volt. Ugyanez igaz a kereskedésre is, könnyen mondhatjuk, hogy rossz hangulatban voltunk, ezért nem sikerült egy-egy trade. Vállaljuk a felelősséget a hibákért, amiket elkövetünk, sokkal érettebben állunk majd a kereskedéshez, ezáltal sikeresebbek leszünk.

Csatlakozz Discord csatornánkhoz, nézd meg, hogy milyen lehetőségekről számolnak be mások!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img