Másfélmillió ügyfél szív a korrupt indiai bankárok miatt

Megosztom

Bankpánik tört ki Indiában, miután 6 hónapra összesen 14 dollárra (~4500 Ft) korlátozták egy csalásban érintett bank ügyfeleinek pénzfelvételi limitjét.

Mint kiderült, a PMC Bank jelenlegi és korábbi vezetői több, mint 600 millió dollár értékű fiktív kölcsön kihelyezésében vehettek részt, amit 8 éven keresztül sikerült titokban tartaniuk az ellenőrző szervek előtt. Miután a 1.5 millió ügyféllel rendelkező pénzintézet körüli botrány kirobbant, a központi bank szeptember 24-én rendeletben korlátozta a bankban elhelyezett pénzhez való hozzáférés lehetőségét, így emberek tömegei váltak egyik napról a másikra fizetésképtelenné.

“A kormány és a bankok is arra ösztönöznek, hogy készpénz helyett bankkártyát használjunk és online fizessünk mindenért. Szinte alig van valamennyi készpénzem, a bank pedig nem ad hozzáférést a saját pénzemhez. Most mi lesz velem? 14 dollárból nem lehet 6 hónapon keresztül megélni.” – tette fel a kérdést egy károsult.

Bár a helyzet a folyamatos tüntetések miatt némiképp javult  és a hat hónap alatt összesen felvehető pénz mértékét ~350 dollárra (105 000 Ft) növelték, de az ügyfelek a mai napig képtelenek hozzájutni az itt elhelyezett megtakarításaikhoz.

“Nevetséges hogy könyörögnünk kell saját pénzünkért. Azonnali hozzáférést akarunk, korlátozások nélkül!”


A PMC Bank ügyfélszolgálata

Ha szeretnéd másoktól függetlenül, a saját irányításod alatt tudni a pénzedet, próbáld ki a Bitcoint. Az indulásban segíthet a CoinCash, ami fennállásának második születésnapja alkalmából jövő keddig kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít.

Mindeközben egy másik krízis is kitöréssel fenyeget, ugyanis India az állam tulajdonában lévő bankok összevonására készül. Az országban elhelyezett betétek kétharmadát a 27 állami pénzintézet kezeli, melyek közül tízet most négy nagyobb egységbe vonnának össze.

“Az összevonás szó valójában kivégzést jelent. Az eljárás során 5000 fiókot zárhatnak be és adhatnak át a magán- és kereskedelmi bankok részére. Így akarják privatizálni a bankrendszert.” – mondta az itt dolgozó embereket képviselő szakszervezet vezetője, akik közül tegnap 300 000-en vettek részt az egyesítés végrehajtása ellen szervezet sztrájkban. A 24 órás leállás országszerte fennakadásokat okozott, több helyen az ATM automaták is használhatatlanná váltak.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel