A blokklánc ipar munkavállalóinak 42%-át tőzsdék foglalkoztatják

spot_img

Elemzésének elkészítéséhez a The Block 158 darab, kizárólag blokklánccal és/vagy kriptopénzekkel foglalkozó céget vizsgált meg világszerte, és arra jutott, hogy az összes munkavállaló legalább 42%-a, 7700 ember, 30 tőzsde között oszlik el. Ez a magas arány is megerősíteni azt a vélekedést, hogy a kriptopénzek fő felhasználási területe, főleg a fejlett világban, jelenleg a spekuláció

A következő szignifikáns foglalkoztatói csoport a bányász cégek és bányászati hardver gyártók 11%-kal, majd következnek 10%-kal egyes kriptopénz projektek útját egyengető cégek alapítványok, például a Ripple, a TRON, a Block.one (EOS) és az IOHK (Cardano).

A 158-ból 50 cég nagyobb 100 fősnél, a legnagyobbak közülük a Bitmain (1500), Huobi (1300), Coinbase (1000), OKEx (950), Binance (650), Ripple (450). Érdekes, hogy a Huobi dupla annyi embert foglalkoztat, mint a legnagyobb valós forgalommal rendelkező, számos lokális tőzsdét is működtető Binance. Már a 100 fősnél nagyobb cégek közé tartozik a legnagyobb európai váltó/tőzsde, az osztrák Bitpanda is. A 158-ból 11 cég legalább egymilliárd dolláros kapitalizációval rendelkezik.

2018 végére a LinekdIN elemzése szerint 33-szorosára ugrott a kereslet a blokklánc fejlesztők iránt az amerikai munkaerőpiacon, az álláshirdetésekben a Solidity, Blockchain, Ethereum, Cryptocurrency, Node.js kulcsszavak futottak, legfontosabb munkaadók az IBMConsenSysChainyard voltak, leggyakrabban New Yorkban, San Franciscóban és Atlantában. Nagyon kíváncsiak leszünk az év végéig érkező újabb elemzésre, melyben a 2019-es év piaci történéseinek hatását is láthatjuk majd a nyitott pozíciók és a keresett szakemberek számának alakulásában.

Idén 33-szorosára nőtt a blokklánc fejlesztői pozíciók száma

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img