A Binance.US-re is felkerül a Dogecoin

spot_img

Ahogy arról júliusban beszámoltunk, a Binance kínálatába fogadta a jól ismert Dogecoin-t (DOGE), most újabb, az eredetileg mém, ha úgy tetszik “vicccoin”-ként indult kriptopénz számára fontos döntés született: a Binance.US platformján is elérhető a coin, méghozzá a mai naptól.

A kriptopénztőzsde közleménye itt látható, a deposit, azaz a “beutalás” lehetősége már most adott, aki úgy érzi, hogy szeretne élni a DOGE kereskedés lehetőségével, az már cselekedhet is. Fontos látnunk azonban azt is, hogy kiutalásra még nincs lehetőség, addig legalábbis biztosa nem, amíg el nem indul a tényleges kereskedés, ennek pontos időpontja:

Október 24. 20.00 EST, azaz magyar idő szerint 15.00 óra.

Binance: DOGE!

A tegnap közzétett rövidke anyag természetesen tartalmazza a kötelező figyelemfelhívó szöveget a kriptopénz-kereskedés kockázatai kapcsán, illetve az is kiderül belőle, hogy az úgynevezett Digital Asset Risk Assesment Framework, vagyis a Binance saját értékelő rendszere, a közösség visszajelzései, és a piac igényei is szerepet játszanak abban, hogy milyen megítélés alá esik egy-egy coin, vagy token.

A DOGE árfolyamgörbéje 2014-től a mai napig.

Ha áttekintjük a DOGE teljes eddigi életútját, jól látszik, hogy a legtöbb kriptopénzre jellemző, semmilyen szokatlan “eseményt” sem tartalmazó utat járt be: a kezdeti fellendülést konszolidáció követte, majd ciklikusan mozog az árfolyama egészen a 2017 végén, 2018 elején indult alt-season-ig, amikor is jelentős felfutáson ment keresztül, majd visszaesett.

Azóta mind az árfolyamában, mint az ezzel összefüggő kereskedési volumenében is újabb hullámzásokat mutat, a kérdés cikkünk témáját tekintve az, hogy a nyári Binance listázás hatott-e a DOGE iránti érdeklődésre, ezt a következő grafikon vizsgálatával tudhatjuk meg:

A DOGE árfolyam 2019 május 31-től, 2019 október 24-ig.

Jól látszik, hogy a július ötödikén bejelentett listázás hatott a DOGE árfolyamára, még aznap megindult egy jelentős felfutás, érezhetően megnött az érdeklődés a coin iránt.

Más kérdés, hogy ezt a felfutást is természetesen konszolidáció, ha úgy tetszik eladási hullám követte, az árfolyam csak az utóbbi hetekben kezdte elérni a listázás előtti értéket. Ettől függetlenül kijelenthetjük, hogy az egyik legnépszerűbb kriptopénztőzsde amerikai “kiadásán” való megjelenés jó eséllyel ismét kedvezően fog hatni a DOGE árfolyamára, izgalmas lehetőségről van szó.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img