A LocalBitcoins-on hat éve nem látott szintre csökkent a volumen

Megosztom

A peer-to-peer platform 2013 év elején indult és fontos csomópontja volt az akkori kriptós közösségnek: vevőket és eladókat hozott össze egy webes felületen. Számtalan fizetési és kripto küldési opciót sorolt fel – amiben a személyes találkozó is szerepelt, amit később eltávolítottak, és egy biztonságos escrow rendszert is kínált.

A volumen 2015-ben csúcsosodott, amikor egy hét alatt 38 000 BTC-t adtak és vettek, majd a 2017-es bika piac során már majdnem megközelítette ezt a csúcsot, amikor egy hét alatt 28 000 BTC-t cseréltek a platformon.

Volumen bitcoinban

Bár a BTC-ben kifejezett volumen jelentősen csökkent, a dollárban mért grafikon egyelőre nem mutat annyira rosszul, bár a csökkenés itt is világosan látszik: az előző hónaphoz képest 30%-al beesett a volumen.

Volumen dollárban

A LocalBitcoins volumene olyan helyeken szokott kiugrást mutatni, ahol épp komoly társadalmi és gazdasági felfordulások mennek végbe. Ilyen pl. Venezuela, ahol a legsúlyosabb időszakban voltak a legnagyobb volumenek a peer-to-peer platformon. De ilyen pl. Hongkong is, ahol a jelenleg is folyó tüntetésekkel egyidőben ugrott meg a Localbitcoins használata.

Érdekes, hogy a cserélt mennyiség leginkább Kelet-Európában és a Szubszaharai Afrikában esett.

A LocalBitcoins globális volumenének csökkenése mögött több tényező is meghúzódik. Ilyen a januári feltörés miatti presztízsveszteség: ekkor egy támadó 28 000 BTC-t lopott el a felhasználóktól. Emellett a konkurencia is több teret nyert az utóbbi időben, de talán a legfontosabb tényező az új verifikációs rendszer bevezetése volt az oldalon. A cég Finnországba költözése után minden törvénynek meg akart felelni, ezért új személyazonosítási szinteket dolgozott ki. A négy szint legalsó szintjéhez (amihez elég egy név, ország, e-mail cím és telefonszám) 1000 dolláros vásárlási limitet kapcsoltak és megtiltották az eladást. A felhasználók azonosítását már júniusban elkezdték és október elsején mindenkinek, aki nem azonosította magát letiltották a számláját.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel