Bakkt: megvan az opciók indulási dátuma

spot_img

A Bakkt végre bejelentette, hogy mikor indítja el a bitcoin határidős kontraktusok opciós lehetőségét. Az indulást december 9-re tették – ha megvalósul, először lesznek elérhetőek opciós szerződési lehetőségek a hivatásos befektetők számára.

Az opciós szerződések olyan derivatív ügyletek, melyeknél lehetőségünk (de nem kötelezettségünk) van arra, hogy az abban rögzített időben és értéken adjunk el, vagy vásároljunk meg egy bizonyos terméket. Az opciós szerződéseket gyakran biztosításként (hedge) használják, ezzel megelőzhetőek a nagyobb pénzügyi veszteségek. Ha valaki például bitcoinba fektetné a pénzét, egy opciós szerződés megkötésével bebiztosíthatná magát annak nagyobb arányú esése ellen.

Egy másik fontos hírt is kaptunk a héten a Bakkt Bitcoin határidős szerződéseiről. Szerdán rekordot állított be az eddig koránt sem kiugró volumen: összesen 4,81 millió dollár értékben cseréltek gazdát a kontraktusok, ennyit pedig az elmúlt kilenc napban összesen produkált a tőzsde.

A híresztelések szerint a New York-i tőzsdéhez tartozó Bakkt mellett a chicagói árutőzsde is saját opciós szerződéseket kínálatán dolgozik. A legutóbbi hírekből úgy tűnik az 2020 év első felében valósulhat meg.
/theblock/
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img