Tony Hawk is részt vesz a Bitcoin2020 konferencián

spot_img

Minden fiatal területnek szüksége van hírességekre, akik jelenlétükkel segítek a – megtépázott – bizalom építését a széles publikum fejében. Éppen ezért döntött úgy a régóta bitcoinernek számító, legendás gördeszkás, Tony Hawk, hogy elmegy a Bitcoin2020 névre keresztelt konferenciára, az EWN beszámolója szerint ez akár a tömeges elterjedést is segítheti.

Március 27-28 között, San Francisco-ban kerül megrendezésre a konferencia, a vállalkozóként, és filantrópként is ismert Hawk részvétele tegnap került bejelentésre:

Hawk saját bevallása szerint HODLer, az egyik, parabolikus BTC árfolyam-emelkedést bemutató grafikont ki is posztolta közösségi média felületére, hozzátéve, hogy olyan mint egy gördeszka-félcső, így nagy baj nem lehet, azt is hozzátette, hogy hat éve vár, hogy kivegye befektetését.

Arról egyelőre nincs információ, hogy miről fog beszélni a mára már kiöregedett, ám népszerűségéből, és jelentős befolyásából semmit sem vesztő sportoló, az mindenesetre biztos, hogy ennek a hírnek nagyobb jelentősége van, mint ahogy azt a gördeszkázás világát nem ismerők gondolnák.

Sokan ugyanis egyenesen Hawknak tulajdonítják, hogy a gördeszka, mint szabadidős tevékenység kinőtt abból a szubkultúrából, amit még a nyolcvanas évek végén, és a kilencvenes évék elején alkotott, és mára több száz millió dolláros iparággá vált. Ma már teljesen természetes egy nagyszabású, komoly pénzdíjazású gödeszka verseny, ahogy az is, hogy az önkormányzatok világszerte tetemes összegeket szánnak kifejezetten a gördeszkásoknak szánt pályák kialakítására, nem véletlenül.

Bár Nyugat-Európához, és különösen az USA-hoz képest sokkal “szerényebb” a hazai kultúra, mégis jelen van, itthon is önálló piacként funkcionál. Beszédes adat, hogy Hawk vagyona mintegy 140 millió dollár, ennek jelentős részét a gördeszka-karrierjének köszönheti.

A SkaterView beszámolója alapján néhány sarokszám a gördeszka piacról:

  • Becsült összértéke 4,8 milliárd USD
  • Az USA-ban mintegy 11 millió ember gördeszkázik rendszeresen
  • A globális piac 50%-a kötődik az USA-hoz
  • Az amerikai fiatalok 8,6%-a gördeszkázott az elmúlt év során

A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy az elmúlt időszakban évente 2%-al csökkentek a terület bevételei, ennek ellenére még mindig egy markáns, sokakat megszólítani képes iparágról van szó, Hawk részvétele a közelgő konferencián ha átütő erejű nem is lesz, de mindenképp jót tesz a piac fejlődésének.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img