Tezos staking és ingyen 6$ értékű TZX a Coinbase-en

spot_img

Egyelőre csak az Egyesült Államok felhasználóinak, de elindult a Coinbase staking szolgáltatása, aminek első üdvöskéje a Tezos (XTZ) staking programja lett. Ennek keretében a Coinbase Earn-en is megjelentek a TZX-ről szóló videók, aminek megnézéséért, majd a kapcsolódó kvízkérdések megválaszolásáért összesen 6$-os jutalmat kaphatunk – ezzel a lehetőséggel már magyarországi felhasználók is élhetnek.

A Tezos staking már egy ideje elérhető volt a Coinbase letéti szolgáltatását használó ügyfeleknek, akik főleg hivatásos befektetők voltak. Most már minden amerikai (kivéve New York és Hawaii állam lakói) előtt nyílt meg a lehetőség a felületen való stakalésre. Ha a staking sikeres lesz, várhatóan Európába és a világ más részeire is eljut. A Coinbase PRO tőzsdén a szolgáltatás nem működik, csak a hagyományos Coinbase.com -on.

Ha még nem vitted el a többi kriptopénzhez elérhető ingyenes jutalmakat a Coinbase Earn-ről, ebben a cikkben a segítségedre leszünk a válaszok megadásával:

Legyen a tiéd 29$ a Coinbase-en!

A staking feltétele egy bizonyos szintű KYC és 1 darab XTZ token a számládon (kb. 1 dollár).

A staking a TZX hálózatán működik majd és annak feltételei szerint lesz megállapítva a jutalom is. Az utolsó három hónap alapján az éves “kamatozást” 5%-ra tette a Coinbase. Ez persze változhat. A staking elindítása utáni 35-40 napban nem, majd utána már láthatóva válnak a jutalmak, amiket háromnaponként számol el a rendszer.

A bejelentés napján az árfolyam megugrott, sőt, kétszer is ment egy nagyot: először 0,95 dollárcentről 1,10 köré, majd onnan 1,62 dollárra. Azóta már visszaesett a ugrás előtti szintre, 1 dollár köré.

A Coinbase jelenlegi kínálatából csak a DASH használ stakinget, de az is egy hibrid PoW/PoS konszenzus modellben, a masternodeok közötti könyvelésben. Az XLM a múltkor berekesztette a staking programját.

Tezos meetupon jártunk, on-chain governance-ről tanultunk

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img