Mark Yusko: Add el az Amazonod és vegyél bitcoint!

spot_img

A New York-i Digital Asset Summit konferencián tartott tegnap remek záró előadást Mark Yusko, a Morgan Creek Capital Management befektetési társaság vezérigazgatója. A kriptós közösségi média azóta is rágja a szavait, amelyek főleg a blokklánc és a bitcoin világot felforgató jövőjéről szóltak.

A Decrypt által feldolgozott beszéd lényege, hogy folyamatban van korunk nagy vagyoni átrendeződése, egy olyan pénzügyi-technológiai forradalom, melynek friss szereplői a következő évtizedben maguk alá fogják gyűrni a mostani internetes nagyágyúkat. Szerinte a területről kerül majd ki az első tízbillió dolláros kapitalizációjú cég (a mostani 1,2 billiós rekorder Apple-höz képest) és az első dollárbilliós vagyonnal rendelkező cégalapító is. A magyarázat egyszerű: alapvetően változik meg az, ahogy javakat cserél és a pénzzel bánik a világ. A pénz diszrupciója az egyik legfontosabb felhasználási mód, a bizalmon kívül ez a blokklánc “killer app”-ja.

Yusko egy befektetési társaság első embere, elmondása szerint az általuk kihelyezett pénzek olyan innovatív cégekbe és projektekbe kerülnek, melyek a blokkláncra és a Bitcoinra, mint első rétegre építve a jövőben megelőzhetik a jelenlegi, “webkettes” óriásokat. Azt tanácsolják az intézményi befektetőknek, hogy a javaik 1%-át az aranynál is jobb digitális aranyba, bitcoinba tegyék.

A fő érv emellett a fentieken kívül jelenleg, hogy “káosz” biztosításként funkcionál a végtelennek tűnő pénzkibocsátás és a negatív betéti kamatok korában. Szerinte a mainstream szakasz, a “bizalom hálózata” 2024 körül érkezik el, ekkor a kompetens nagybefektetőknek már vagyonuk 3-5%-át lesz érdemes kriptóban és blokkláncos cégekben dolgoztatnia.

A beszéd egy része különösen nagyot fut Twitteren: “Szabadulj meg az Amazontól. Csendben csusszanj ki, amíg nem figyel senki. Add el. Amazon – halott pénz egy évtizedre.” Alternatívaként persze bitcoin vásárlását javasolja. Utoljára kettő hónapja írtunk Yuskóról, akkor pont a CNBC-n fejtette ki, hogy azért érdemes bitcoint tartani, amiért az Amazont nem volt érdemes eladni az utóbbi évtizedben: hiába produkált óriási kilengéseket az árfolyam, rohamos volt a fejlődés és az értékteremtés. Ezek szerint az Amazon mostanra annyira drága, hogy innovációja ellenére már nem elég jó befektetés.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img