Részletezte szabályozási terveit az elnökjelölt

spot_img

Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, a közelgő amerikai elnökválasztás egyik indulója, a demokrata Andrew Yang nagy rajongója a kriptopénzeknek, még egy blokklánc alapú választási rendszerre is ígéretet tett. Az eddigi hangzatos, ám kissé üres ígéretek után Yang most konkrét tervezettel állt elő a szabályozás kapcsán, a teljes anyag általában a tech cégekről szól, ebből szemezgettünk.

Az első bekezdés önkritikus vallomással indítít: a technológia fejlődése előrelépéseket hoztt az USA, és általában az emberiség életében, ezeket azonban a kormányzat nem mindig érti.

Kissé “üresebb”, legalábbis jóval közhelyesebb hangvétellel folytatja, beszél a “hiperkapcsolt” világról, amiben élünk, ami természetesen hatással van a családokra, az életstílusunkra, és magára a politikára is. Még néhány bekezdésen keresztül beszél arról, hogy a tech-óriások a jelen kor nyertesei, ezt követően rátér a tényleges mondandójára, a szabályozási javaslataira. Elnökként a következő kulcs ígéreteket váltaná valóra Yang:

Új lendületet ad a Technológia Értékelés hivatalának, létrehoz egy egyszerűen “Technológia” névre keresztelt hivatalt, hogy ennek mi lesz a pontos feladata, az nem derült ki.

A kriptopénzek helyzetét, jogi státuszát tisztázza a következőkön keresztül:

  • A token, és a security fogalmainak tisztázásával
  • Tisztázza, hogy mely szövetségi hivataloknak van szabályozási jogköre a kriptopénzek kapcsán
  • Tisztázza az adózási kötelezettségeket a kriptopénz birtoklás, eladás, kereskedés kapcsán
  • “Áldoz” a fogyasztók védelmére, bármit jelentsen is ez

Államonkénti szabályozást szorgalmaz, ha lehetséges, később szövetségi szintűt is. Mindezeken túl még a videójátékokban, fiat pénzért – a pontos megfogalmazása szerint: “valódi” pénzért – vásárolható “tárgyak” jelenségéről is beszél, szerinte ez is szabályozást igényel, hogy a túlvásárlásnak elejét vegyük.

Hogy mennyire részletgazdag, és mennyire átfogó, hiteles Yang ísára, azt mindenki ítélje meg maga. Az viszont biztos, hogy a világ egyik legnagyobb gazdaságának elnökjelöltje önálló blogposztban beszélt a kriptopénzekről, és a szabályozásukról, ha kampánytémává ezzel még nem is tette, de mindenképp nagy szó ez a területnek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img