GateHub hack: 1,4 millió felhasználó adatai kerültek ki

spot_img

Júniusban a GateHub a felhasználóit is értesítette róla, hogy egy betörés során 100 XRP tárcát sikerült a támadóknak feltörnie, majd még ugyanebben a hónapban felhívták a figyelmet az e-mailes adatlopási kísérletekre, melyekkel a felhasználókat célozzák. Itt már gyanús lehetett volna, hogy hogyan tudhatják a támadók a felhasználókat célozni.

Úgy, hogy sokkal komolyabb hack történt: 1,4 millió felhasználó adatai kerültek ki: e-mail címek, jelszavak, helyreállító szóláncok.

Ha érintett vagy, ha nem, érdemes a https://haveibeenpwned.com/ oldalon megnézned, hogy e-mail címe(i)d szerepeltek-e valamilyen ismert adatszivárgásban. Ha igen, akkor az előbbitől független jelszó adatbázisban azt is meg tudod nézni, hogy gyakori jelszavaiddal mi a helyzet, itt: https://haveibeenpwned.com/Passwords. Ne használj többször egy jelszót, és használj mindig két faktoros azonosítást!


Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img