Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek: ennyi alton ülnek a bálnák

spot_img

Az igazságosság, egyenlőség, szabadság, és egyéb, hangzatos jelszavakat zászlajára tűző kriptopénzek piacán elő-elő fordul, hogy egy szűk elit játszik meghatározó szerepet, ezt az ellentmondást a különösen nagy mennyiségű bitcoint tartalmazó -csekély számú- tárcák kapcsán már többször is körbejártuk.

Azt is régóta sejthettük, hogy az altok kapcsán sem feltétlenül más a helyzet, most azonban az IntoTheBlock utánajárt a pontos számoknak, szinte az összes vezető kriptopénzre igaz, hogy kevesek birtokolják a készlet nagy, legalábbis jelentős részét.

A pontos számok a következőek:

  • Ethereum: 151 tárcában van a forgalomban lévő készlet nagyjából 39%-a
  • Bitcoin cash: 112 tárcában van a készlet 29%-a
  • Litecoin: 131 tárcában van a készlet 47%-a
  • Bitcoin SV 103 tárcában van a készlet 24%-a
  • Cardano 41 tárcában van a készlet 39%-a
  • Tether 132 tárcában van a készlet 63%-a

A legalacsonyabb érték 24%, a bitcoin sv esetében, a legmagasabb pedig 63%, a tetherről van szó. Fontos kérdés, hogy egyfajta igazságtalanságról, visszasságról van-e szó, vagy csupán arról, hogy a kriptopénzek területe még mindig nagyon fiatal, ilyesfajta egyenlőtlenségek még elő-elő fordulhatnak.

Fontos kérdés a bálnák helyzete, különösképp pedig a céljaik, hiszen könnyű belátni, hogy ha alig száz ember birtokolja egy kriptopénz teljes mennyiségének akár negyedét, akkor szinte bármikor jelentős hatást gyakorolhatnak a piacra egy hirtelen eladással. Feltéve persze, hogy képesek, és hajlandóak együtt, koordináltan működni.

Te hogy látod, mit gondolsz a bálnák szerepéről?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img