Jutalék nélküli kereskedés a ShapeShiften

spot_img

A ShapeShift egy olyan kriptopénzváltó, ami a felhasználók saját tárcájából teszi lehetővé a különböző coinok és tokenek között végrehajtott kereskedést. Bár nem tartozik a legnagyobb forgalmat bonyolító platformok közé, 2014-es indulása óta már több népszerű tárcaszolgáltató (pl.: Ledger, Jaxx, Exodus, Trezor) integrálta saját szoftverébe a megoldásukat.

A Shapeshift használata rendkívül egyszerű. Csupán ki kell választanunk, hogy a tárcánkban lévő coinokat mire szeretnénk átváltani, meg kell adnunk a fogadó címünket, majd a Trade gomb lenyomásával jóvá kell hagynunk az utalást.

A ShapeShift az eddigi működése során nagyjából 0.5%-os jutalékot vont le a váltásokért, tegnap azonban a cég igazgatója bejelentette, hogy a platform a saját tokenjének bevezetésével ingyenessé teszik a szolgáltatást.

Bárki, aki regisztrál az oldalra, 100 darab FOX tokent (ERC20) kap ajándékba, ami 30 naponként 1000 dollár értékig jutalékmentes váltást fog lehetővé tenni a számára. A FOX tokenek élettartama végtelen, tehát a váltások során nem fogynak el és nem is járnak le, egyszerűen csak tartani őket, a folyamatosan megújuló kedvezmény igénybevételéhez. (Mivel a ShapeShift esetében tárcák közötti tranzakciókról van szó, az utalások költségeit (bányászdíj) továbbra is meg kell fizetnie a felhasználóknak.)

Azoknak, akik nem rendelkeznek FOX tokenekkel, továbbra is 0.5%-os jutalékot kell majd fizetniük.

A ShapeShift felülete egyébként éppen a nyár folyamán kapott egy nagyobb ráncfelvarrást, aminek részleteiről mi is beszámoltunk. A FOX tokenek igényléséhez az alábbi videó nyújt segítséget:

Egy másik cikk kapcsán nemrégiben mi is összeszedtük az ismertebb kriptotőzsdék által felszámolt váltási díjakat.

Személy szerint nem lepődnék meg azon, ha a fentebbi platformok között is lennének olyanok, amik hamarosan a 0%-os jutalékok irányába mozdulnának el, a hagyományos tőzsdék világában ugyanis ez már egyre inkább az alapszolgáltatások közé kezd tartozni.

Bár talán nem mindenkinek lesznek ismerősek ezek a nevek, de az olyan bróker mamutok, mint például a Charles Schwab (kezelt eszközök értéke: 3000 milliárd dollár), a TD Ameritrade (kezelt eszközök értéke: 37 000 milliárd dollár) és az E-Trade (kezelt eszközök értéke: 65 000 milliárd dollár) is mind ebbe az irányba mozdultak el és a piaci verseny előbb-utóbb a kriptós sógorokat is arra kényszerítheti, hogy ezzel próbálják meg magukhoz édesgetni a felhasználókat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img